Iskra świec vn 750
-
- Miejscowość: Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN 750
- VROC: 0
Iskra świec vn 750
Witam wszystkich.
Temat już może poruszany ale szukając nic nie znalazłem na ten temat.
Opisując mój problem wygląda to tak.
Motocykl długo nie palony (od jesieni) więc postanowiłem go przepalić. Poszedłem do garażu i chciałem odpalić moto. No i tu okazał się problem, za cholerę nie mogę go odpalić. Wykręciłem świece, przeczyściłem i dalej nic. Wykręciłem jeszcze raz i sprawdzając iskrę zauważyłem że na trzech fajkach iskra jest bardzo słaba praktycznie nie zauważalna a na czwartej bardzo dobra. Czy przyczyną może być cewka zapłonowa lub moduł? Dodam że w VN było robione w sezonie ładowanie bo padło a słyszałem że jak padnie ładowanie to i moduł potrafi zabrać za sobą. Czy to może być przyczyną czy coś innego?
Z góry dzięki wszystkim za pomoc.
Temat już może poruszany ale szukając nic nie znalazłem na ten temat.
Opisując mój problem wygląda to tak.
Motocykl długo nie palony (od jesieni) więc postanowiłem go przepalić. Poszedłem do garażu i chciałem odpalić moto. No i tu okazał się problem, za cholerę nie mogę go odpalić. Wykręciłem świece, przeczyściłem i dalej nic. Wykręciłem jeszcze raz i sprawdzając iskrę zauważyłem że na trzech fajkach iskra jest bardzo słaba praktycznie nie zauważalna a na czwartej bardzo dobra. Czy przyczyną może być cewka zapłonowa lub moduł? Dodam że w VN było robione w sezonie ładowanie bo padło a słyszałem że jak padnie ładowanie to i moduł potrafi zabrać za sobą. Czy to może być przyczyną czy coś innego?
Z góry dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam Tomek.
- kerdmann
- Miejscowość: Reda-pomorskie
- Motocykl: vulcan vn750
Witaj
Jestem raczej nowicjuszem w dziedzinie mechaniki, lecz w moim przypadku było podobnie a przyczyną były przebicia na przewodach. Doszedłem do tego jak mnie kopnęło podczas pracy silnika.
Jeśli chodzi o cewki to wiem że można je sprawdzić za pomocą miernika elektrycznego mierząc rezystancję (chyba), wszystko jest opisane w manualu który można ściągnąć z neta, są tam podane jakie wartości powinny być! Co do modułu to nie pomogę.
Pozdrawiam
Sam jestem ciekaw jak mój VN zaskoczy po zimie hehe
Jestem raczej nowicjuszem w dziedzinie mechaniki, lecz w moim przypadku było podobnie a przyczyną były przebicia na przewodach. Doszedłem do tego jak mnie kopnęło podczas pracy silnika.
Jeśli chodzi o cewki to wiem że można je sprawdzić za pomocą miernika elektrycznego mierząc rezystancję (chyba), wszystko jest opisane w manualu który można ściągnąć z neta, są tam podane jakie wartości powinny być! Co do modułu to nie pomogę.
Pozdrawiam
Sam jestem ciekaw jak mój VN zaskoczy po zimie hehe
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć.
- kerdmann
- Miejscowość: Reda-pomorskie
- Motocykl: vulcan vn750
Na Twoją pocztę nie dam rady wysłać bo plik jest zbyt duży, jakbyś miał na wp.pl to bez problemu.
Co do wymiany przewodów zapłonowych to nic skomplikowanego, więcej czasu zajmuje wyjęcie cewek zapłonowych niż sama wymiana kabli. Kup dobrej jakości i przy okazji nowe fajki i świece. Koszt raczej niewielki a poprawa na pewno będzie.
Co do wymiany przewodów zapłonowych to nic skomplikowanego, więcej czasu zajmuje wyjęcie cewek zapłonowych niż sama wymiana kabli. Kup dobrej jakości i przy okazji nowe fajki i świece. Koszt raczej niewielki a poprawa na pewno będzie.
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć.
-
- Miejscowość: Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN 750
W Skierniewicach jest warsztat motocyklowy, zajmuje się totalnie wszystkim co związane z motocyklami od a do z. Co do ceny to jeszcze nie wiem ale u mnie wyjdzie sporo bo na silniku było kilka warstw farby i sporo szkła poszło żeby się dostać do czystego ''amelinium'' Ale efekt końcowy jest bez porównania z farbą.
Pozdrawiam Tomek.