Wymiana oleju
Wymiana oleju
Koledzy macie może jakiś filmik z wymianą oleju w VN 1600 i czy można zastosować olej 15W50 zamiast 10W40
Motocykle są jak wódka..prawdziwa jazda zaczyna się od litra..
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
http://www.youtube.com/watch?v=MZgyYVNSiBM
Co prawda nie VN 1600 ale czynności takie same.
Tyle tylko,że filtr oleju w 1600 jest z tyłu.
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
Jedna uwaga - pomiar poziomu na kierownicy to niezbyt fortunny pomysłZombie pisze:http://www.youtube.com/watch?v=MZgyYVNSiBM
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Tim
- Miejscowość: Warszawa, Praga Płn.
- Motocykl: Nomad 1600
- VROC: 0
Czołgiem
Dorzucę swój komentarz w sprawie:
W VN 1600 więcej oleju wylewa się z silnika spuszczając olej przez filtr siatkowy, który jest z prawej strony niż przez śrubę przeznaczoną do zlewania oleju, jeśli wymiana odbywa się na bocznej stopce.
Druga rzecz - zalałem do silnika VN 1600 olej 10w50 bo wyczytałem, że będzie dobry i to był błąd. Jest to olej sporo gęstszy niż 10W40, trudniej się tłoczy przez kanały olejowe. I aż słyszę, że silnik się męczy bo jeszcze chłodne poranki. Przy pierwszej okazji wymieniam na zalecany przez producenta zakres lepkości. Lekcja za sto kilkadziesiąt złotych
Dorzucę swój komentarz w sprawie:
W VN 1600 więcej oleju wylewa się z silnika spuszczając olej przez filtr siatkowy, który jest z prawej strony niż przez śrubę przeznaczoną do zlewania oleju, jeśli wymiana odbywa się na bocznej stopce.
Druga rzecz - zalałem do silnika VN 1600 olej 10w50 bo wyczytałem, że będzie dobry i to był błąd. Jest to olej sporo gęstszy niż 10W40, trudniej się tłoczy przez kanały olejowe. I aż słyszę, że silnik się męczy bo jeszcze chłodne poranki. Przy pierwszej okazji wymieniam na zalecany przez producenta zakres lepkości. Lekcja za sto kilkadziesiąt złotych