Wibracje w MS 1600 przy 2000 obr/min
- Bonzo
- Miejscowość: Opole
- Motocykl: Mean Strek VN 1600, Honda CX500
- VROC: 35220
Wibracje w MS 1600 przy 2000 obr/min
Witam
Przypadłość w moim MS 1600 jest jakaś dziwna, mianowicie niezależnie na jakim biegu jadę przy zakresie obrotowym ok 2tyś mam drgania kiery. Ogólnie cały motocykl drży, po wciśnięciu sprzęgła wibracje mijają.Na postoju kręcąc silnik do 2tyś. wibracje są naturalne jak na V-kę.Jak miałem zakładaną tylną nową oponę zauważyłem lekkie skrzywienie felgi ale jakoś nie miało to wpływu na jazdę.Ostatnio wykonałem jeszcze jedną modyfikację w moim MS mianowicie wyrzuciłem puszkę pomiędzy tłumikami i wykonałem przelot, brzmienie silnika jest piękne.Właśnie od tego momentu jakby te wibracje zaczęły mi przeszkadzać , nasiliły się.
Więc tak dywaguję co może być powodem problemu: sprzęgło , wał, łożyska, felga?
dzięki za wszelkie info.
Przypadłość w moim MS 1600 jest jakaś dziwna, mianowicie niezależnie na jakim biegu jadę przy zakresie obrotowym ok 2tyś mam drgania kiery. Ogólnie cały motocykl drży, po wciśnięciu sprzęgła wibracje mijają.Na postoju kręcąc silnik do 2tyś. wibracje są naturalne jak na V-kę.Jak miałem zakładaną tylną nową oponę zauważyłem lekkie skrzywienie felgi ale jakoś nie miało to wpływu na jazdę.Ostatnio wykonałem jeszcze jedną modyfikację w moim MS mianowicie wyrzuciłem puszkę pomiędzy tłumikami i wykonałem przelot, brzmienie silnika jest piękne.Właśnie od tego momentu jakby te wibracje zaczęły mi przeszkadzać , nasiliły się.
Więc tak dywaguję co może być powodem problemu: sprzęgło , wał, łożyska, felga?
dzięki za wszelkie info.
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
hahahaha
Ja mam mean streaka i wyrzucilem puszke ... i po trasie 1100km podjechalem do Basina zeby zobaczyl o co chodzi ze przy 2 tysiacach mam nienaturalne drgania motocykla, jakby mi silnik mial wyskoczyc z motocykla. Wczesniej nie kojarzyłem takiej sytuacji.
Widac trzeba z powrotem wrzucic puszke, conajwyzej ja wypruć. Może w naszych modelach rozdzielenie wydechu nie jest dobrym pomyslem
Normalnie mialem zakładać taki sam temat
Ja mam mean streaka i wyrzucilem puszke ... i po trasie 1100km podjechalem do Basina zeby zobaczyl o co chodzi ze przy 2 tysiacach mam nienaturalne drgania motocykla, jakby mi silnik mial wyskoczyc z motocykla. Wczesniej nie kojarzyłem takiej sytuacji.
Widac trzeba z powrotem wrzucic puszke, conajwyzej ja wypruć. Może w naszych modelach rozdzielenie wydechu nie jest dobrym pomyslem
Normalnie mialem zakładać taki sam temat
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
Ok mam chyba rozwiazanie problemu. Problemem jest... brak 3 miejsca trzymania wydechu. Mając puszkę wydech trzymany jest przy silniku, dzieki puszce oraz na koncu przy kole. Pozbywając się puszki tracimy jeden punkt. Wydechy drżą co powoduje przenoszenie wibracji na silnik. Akurat przy 2 tysiacach jest to najbardziej odczuwalne.
W 1600 classic mniej wiecej w polowie wydechu ( tam gdzie my mamy puszke) jest mocowanie do ramy ( nawet nie wiem czy dziura nie jest w tym samym miejscu co my mamy na mocowanie puszki).
Albo puszka, albo wykonanie jakiegos mocowania i powinno pomoc
W 1600 classic mniej wiecej w polowie wydechu ( tam gdzie my mamy puszke) jest mocowanie do ramy ( nawet nie wiem czy dziura nie jest w tym samym miejscu co my mamy na mocowanie puszki).
Albo puszka, albo wykonanie jakiegos mocowania i powinno pomoc
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
Ja mam Cobry, ale nie zauwazylem jakichs dziwnych drgań. Chwile mialem załozone oryginały(wersjaUSA ) i żadnych róznic nie zanotowalem. Oryginały sa mocowane w dwóch punktach a Cobry w jednym(mocowanie tylego podnożka).
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....