gotuje wode
gotuje wode
Podczas jazdy w upalne dni gotuje wodę.Czy w VN 750 jest podwójny obieg, a jeżeli tak to gdzie są termostaty.Może miał ktoś podobne problemy proszę o podpowiedź.
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Janpis wspomniał, że gotuje mu się woda. Może użyć płynu ? Np. Prestone o parametrach :
Rodzaj ochrony Temperatura zamarzania Temperatura wrzenia
Minimum (50% koncentratu -37°C 129°C
Maksimum (70% koncentratu, -64°C 136°C
Przepłukać, zalać, odpowietrzyć .
Rodzaj ochrony Temperatura zamarzania Temperatura wrzenia
Minimum (50% koncentratu -37°C 129°C
Maksimum (70% koncentratu, -64°C 136°C
Przepłukać, zalać, odpowietrzyć .
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
- Święty79
- Miejscowość: Łask
- Motocykl: KAWASAKI VN 750
- VROC: 0
Jeśli ktoś jeszcze to czyta to poproszę o podanie mi w jakim położeniu jest u was wskazówka od płynu chłodzącego na zegarze w czasie jazdy? Jak stoję to idzie na połowę i włącza mi się wentylator i wszystko OK. jak jadę to jest zaraz na początku na drugiej białej kresce i tam pozostaje. moje wrażenie jest takie jakby był niedogrzany, chyba że ten typ tak ma! Jestem właścicielem od tygodnia i jeszcze się uczę sprzętu, temperatura już niższa i może sąd jest taki mały wychył wskazówki ? Proszę o pomoc! Pozdrawiam.
- Karamba
- Miejscowość: pomorskie
- Motocykl: Kawasaki VN 750, Honda GL 1200
- VROC: 36935
Witam moim skromnym zdaniem usunięcie termostatu to nie jest dobry pomysł (bez świateł ,siedzenia, i bez kominów też pojedzie , ale co to za jazda . Trzeba tak naprawić żeby działało jak należy a jazda bez termostatu na pewno nie jest dobra dla silnika . Z doświadczenia wiem że piórnik pod reflektorem potrafi bardzo popsuć chłodzenie .
komar na pedały, romet , motorynka, jawa 175 ( ojca) CZ350 , długa przerwa i teraz VN 750 Św. Krzysztof jeździ z nami na tylnim siodełku tylko do 100km / h potem ustepuje miejsca Św.Piotrowi