Olej z przekładni kątowej.

Awatar użytkownika
TomkaT
Miejscowość: Kobyłka
Motocykl: VN 750
VROC: 37080

Olej z przekładni kątowej.

Post autor: TomkaT » pn cze 09, 2014

Wtam, mam delikatny wyciek spod dekielka w przekładni kątowej, a mianowicie chodzi mi o ten platikowy pierścień z chromowanym kapslem. Czy ktoś może coś doradzić w tej sprawie. Z góry dziękuje. :(

Awatar użytkownika
Rudy
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN750
VROC: 29537

Post autor: Rudy » czw cze 12, 2014

Ten kapsel jest aluminiowy pokryty plastikiem. Możesz go zdjąć ostrożnie podważając i po prostu uszczelnić odrobiną silikonu wysokotemperaturowego. No chyba że chcesz kupować nowy oryginalny. Jak zdejmiesz to zerknij co się stało pod spodem bo jeszcze nie słyszałem żeby komuś stamtąd olej ciekł.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III

Awatar użytkownika
TomkaT

Post autor: TomkaT » pt cze 13, 2014

Wtam. Dzięki za poradę, dodam jeszcze, że raczej nie cieknie tylko po jeżdzie jak postawie moto to dosłownie skapnie jedna kropelka.
Pozdrawiam.
Tomek :yeee:

damian44_44
Miejscowość: Włodawa
Motocykl: Vulcan VN700
VROC: 0

Post autor: damian44_44 » wt lip 01, 2014

U mnie jest to samo. Wczoraj z ciekawości rozebrałem całą przekładnie i nic. Wydaje mi się że ta zaślepka z czasem w jakiś sposób luzuje się ( u mnie wyjąłem ją palcami) więc albo nowa albo silikon. Zastosowałem silikon i jutro zobaczymy co mi z tego wyszło.

Awatar użytkownika
TomkaT

Post autor: TomkaT » wt lip 01, 2014

Witaj. Niestety u mnie przyklejona jest jakimś klejem, byćmoże poxipol i niestety nie mogę jej wyjąć. Gdy próbowałem ją podważyć ukruszył mi się kawałek aluminum więc zastosowałem dorywczo patent w postaci kapsla własnej roboty. Myślę że wrócę do tematu gdy skończy się sezon motocyklowy.
Pozdrawiam :yeee:
Kiedyś- Komar, Jawka, WFM, WSK, Jawa 350 ts, MZ ts 150, obecnie VN 750, a w przyszłości ??

Tomek

ODPOWIEDZ