Olej z przekładni kątowej.
Olej z przekładni kątowej.
Wtam, mam delikatny wyciek spod dekielka w przekładni kątowej, a mianowicie chodzi mi o ten platikowy pierścień z chromowanym kapslem. Czy ktoś może coś doradzić w tej sprawie. Z góry dziękuje.
Ten kapsel jest aluminiowy pokryty plastikiem. Możesz go zdjąć ostrożnie podważając i po prostu uszczelnić odrobiną silikonu wysokotemperaturowego. No chyba że chcesz kupować nowy oryginalny. Jak zdejmiesz to zerknij co się stało pod spodem bo jeszcze nie słyszałem żeby komuś stamtąd olej ciekł.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III
-
- Miejscowość: Włodawa
- Motocykl: Vulcan VN700
- VROC: 0
Witaj. Niestety u mnie przyklejona jest jakimś klejem, byćmoże poxipol i niestety nie mogę jej wyjąć. Gdy próbowałem ją podważyć ukruszył mi się kawałek aluminum więc zastosowałem dorywczo patent w postaci kapsla własnej roboty. Myślę że wrócę do tematu gdy skończy się sezon motocyklowy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kiedyś- Komar, Jawka, WFM, WSK, Jawa 350 ts, MZ ts 150, obecnie VN 750, a w przyszłości
Tomek
Tomek