VN 800 przesunięcie podnóżków
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: Kawasaki VN 800
- VROC: 0
VN 800 przesunięcie podnóżków
Witam,
Ze względu na poprawę komfortu podróżowania chciałbym przesunąć podnóżki kierowcy do przodu (oczywiście z wraz z dźwignią zmiany biegów i hamulca tylnego). Robiłem to poprzednio w EN 500 u jednego gościa, ale w tym sezonie robiłem drobną rzecz w moim VN i wykazał się brakiem profesjonalizmu więc muszę to zrobić sam lub poszukać innego wykonywacy.
Czy ktoś z was przesuwał już podnóżki, wie jak się za to zabrać najmniejszym nakładem pracy i kosztów (choć rzecz jasna, że takie się pojawią)? Są gotowe sety do kupienia ale to przekracza ponad 1000 PLN.
Jak macie jakieś fotki to chętnie zobaczę.
Dzięki z góry.
Wojtek
Ze względu na poprawę komfortu podróżowania chciałbym przesunąć podnóżki kierowcy do przodu (oczywiście z wraz z dźwignią zmiany biegów i hamulca tylnego). Robiłem to poprzednio w EN 500 u jednego gościa, ale w tym sezonie robiłem drobną rzecz w moim VN i wykazał się brakiem profesjonalizmu więc muszę to zrobić sam lub poszukać innego wykonywacy.
Czy ktoś z was przesuwał już podnóżki, wie jak się za to zabrać najmniejszym nakładem pracy i kosztów (choć rzecz jasna, że takie się pojawią)? Są gotowe sety do kupienia ale to przekracza ponad 1000 PLN.
Jak macie jakieś fotki to chętnie zobaczę.
Dzięki z góry.
Wojtek
Ja mam takie sety kupione, z przeróbką org. zestawów będziesz miał baardzo dużo roboty bo sam się do tego przymierzałem ale wkońcu kupiłem i temat sobie darowałem. O ile z dźwignią zmiany biegów nie będzie za dużo roboty o tyle z hamulcem jak najbardziej, ponieważ czujnik, sprężyna itd. sprawia, że nie będzie łatwo, a i pamiętaj, że musisz zachować idealne wymiary obu stron, powodzenia życzę, ale powiem Ci szczerze poszukaj może uda Ci się gdzieś kupić używki albo nówki w dobrych pieniążkach.
- RadekSłupsk
- Miejscowość: Słupsk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A (1997)
- VROC: 35633
Od dluzszego czasu poszukuje czegos co nie bedzie kosztowalo 1600zl. To jakas masakra. A zmieniac moto ze wzgledu na podnozki...nie bede
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633
- RadekSłupsk
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 800 Classic
Witam,
Przymierzam się właśnie do kupna VN800, ale niestety ma ona podesty, które zdecydowanie przydałoby się zmienić na wysunięte do przodu podnóżki.
Jeśli jest możliwość podesłania rzeczonych fot lub linka do aukcji na miguzo@outlook.com, to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Przymierzam się właśnie do kupna VN800, ale niestety ma ona podesty, które zdecydowanie przydałoby się zmienić na wysunięte do przodu podnóżki.
Jeśli jest możliwość podesłania rzeczonych fot lub linka do aukcji na miguzo@outlook.com, to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
- RadekSłupsk
poszlo
VROC #35633
VROC #35633
- Wowo
- Miejscowość: Stalowa Wola
- Motocykl: VN800 Drifter
też jestem dosyć wysoki i taka przeróbka byłaby super
Także proszę o fotki
na adres:
w.kowalik@wp.pl
Z góry wielki dzięki
Także proszę o fotki
na adres:
w.kowalik@wp.pl
Z góry wielki dzięki
A może coś takiego
http://allegro.pl/sety-cafe-racer-custo ... lluserscro
http://allegro.pl/sety-cafe-racer-custo ... lluserscro
Kiedyś- Komar, Jawka, WFM, WSK, Jawa 350 ts, MZ ts 150, obecnie VN 750, a w przyszłości
Tomek
Tomek