No to nie których zaskoczę !
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Kawasaki Vulcan vn2000
- VROC: 0
No to nie których zaskoczę !
Witam, od miesiąca jestem posiadaczem vn 2000 i czeka mnie wymiana oleju. Troszkę sobie poszperałem na forum i zamieszało mi się całkiem z tym doborem oleju. Większość zaleca albo syntetyk albo półsyntetyk. Zadzwoniłem do stanów i gość od którego kupiłem motor ( pierwszy właściciel) podał mi numer telefonu do serwisu kawasaki gdzie moto było serwisowane. Pracownik sprawdził po winie i powiedział że pamięta ten motor i lany był do niego mineralny 10w40 firmy kawasaki (to mają zapisane w kartotekach) Wyjaśnił to tym, że w tym modelu najlepiej sprawdza się mineralny ( chodzi o całokształt ), skrzynia lepiej chodzi , sprzegło i brak wycieków. Co wy na to ?
-
- Miejscowość: Pińczów/Kraków
- Motocykl: 05' VN2000A1
- VROC: 0
Ja wlałem olej syntetyczny Ester Tech 10W/40 holenderskiej firmy Putoline- jest to mała firma, która od dawna robi oleje i chemię przeznaczoną tylko i wyłącznie dla motocykli, więc na pewno nie produkują badziewia. Niszowe firmy na pewno dbają o jakość- dochodzi jeszcze kwestia plagi podrabiania olejów firm Castrol i Motul.
Mój motocykl był wcześniej zalany Motulem 5100 (podobno). Po wlaniu Putoline'a i przejechaniu kilkunastu kilometrów zauważyłem (mimo, że nie spodziewałem się tego), że lepiej wskakuje pierwszy bieg, łatwiej znaleźć luz i biegi przełączają się płynniej.
Mój motocykl był wcześniej zalany Motulem 5100 (podobno). Po wlaniu Putoline'a i przejechaniu kilkunastu kilometrów zauważyłem (mimo, że nie spodziewałem się tego), że lepiej wskakuje pierwszy bieg, łatwiej znaleźć luz i biegi przełączają się płynniej.
No replacement for displacement
Pozdrawiam Cię Iron75
"One who stands tall never stands alone"
"These bones may be broken, but the spirit can't die"
Pozdrawiam Cię Iron75
"One who stands tall never stands alone"
"These bones may be broken, but the spirit can't die"