Deflektor szyby
-
- Miejscowość: Nowogard
- Motocykl: Kawasaki VN 1600
- VROC: 0
Deflektor szyby
Witam.
Moja szyba jest odrobinę za krótka i opór powietrza wali mnie akurat w środek kasku. Hałas niemiłosierny Myślałem o dołożeniu deflektora ale obawiam się o widoczność
Stosował ktoś może deflektor szyby? Jaki to przyniosło skutek?
Moja szyba jest odrobinę za krótka i opór powietrza wali mnie akurat w środek kasku. Hałas niemiłosierny Myślałem o dołożeniu deflektora ale obawiam się o widoczność
Stosował ktoś może deflektor szyby? Jaki to przyniosło skutek?
Pozdrawiam
Tomek
Tomek
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Oczywiście możesz do wszystkiego sam dochodzić, ale jak już pytasz to podpowiadamWoolf pisze:Mi się wydaje że ona jest za krótka, a Ty mi każesz skrócić?
Żeby uspokoić telepanie kaskiem, szyba musi być baaardzo wysoka - i najlepiej wąska żebyś mógł się wychylić i obserwować w czasie deszczu drogę
A jak utniesz to i telepanie ustanie (rym niezamierzony) i będziesz drogę dobrze widział.
W każdym razie jestem bardzo daleki od kazania czegokolwiek
- kerdmann
- Miejscowość: Reda-pomorskie
- Motocykl: vulcan vn750
- VROC: 0
Ja u siebie miałem podobny problem! Po dokładnym obejrzeniu szyby wywnioskowałem że jest ona zbyt mocno pochylona w moją stronę! Wyprostowałem ją do pionu maksymalnie jak się dało na uchwytach i szczerze powiem że różnica jest odczuwalna! Nie jestem demonem prędkości i dopiero powyżej 90 km/h problem powraca. Jednak mi to wystarczy! Może problem leży w montażu szyby?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć.