Chyba, że trafi się okazja np Silvertaile nówki sztuki za pińcet - przelot+db kilery+końcówki z homoSkrobel pisze:Z tego wszystkiego wynika właściwie jeden wniosek - szkoda kasy na akcesoryjne wydechy do 800...
Wydech VN800 - problem z dopasowaniem
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
No właśnie ze wszystkich filmików jakie obejrzałem i wydechów jakie słyszałem na żywo wydaje się, że taka 800 na K2 jest w stanie fajnie zabrzmieć. Reszta albo za głośna, albo zbyt parkotliwa jak dla mnie...
PS. Mayo, pochwal się choćby jakimś nagraniem, bo nie wiem kiedy będę miał okazję usłyszeć Cię na żywca
PS. Mayo, pochwal się choćby jakimś nagraniem, bo nie wiem kiedy będę miał okazję usłyszeć Cię na żywca
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
-
- Miejscowość: Oleśnica
- Motocykl: VN800B r. 99 / XJ550 r. 81
- VROC: 0
Znalazłem filmik na youtube z takimi samymi Silvertailami jakie ja posiadam u siebie:
https://www.youtube.com/watch?v=Fpa37zVzs14
Dźwięk w filmiku fajnej jakości i można powiedzieć, że tak właśnie "grają" te kominy.
https://www.youtube.com/watch?v=Fpa37zVzs14
Dźwięk w filmiku fajnej jakości i można powiedzieć, że tak właśnie "grają" te kominy.
- Lukanio
- Miejscowość: Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic
Witam.
Po 3 latach eksploatacji oryginalnego, ale lekko rozwierconego wydechu, mam zamiar go zmienić.
Najbardziej podoba mi się coś takiego - http://bushpig.pl/tlumik-wydech-cobra-y ... v1700.html
Nie znalazłem jednak wydechu o takim kształcie dedykowanego do Vn 800, poza tym nie wiem czy pasowałby do ogólnego stylu motocykla Zresztą za taką cenę ...
Może macie jakiś fajny akcesoryjny wydech na zbyciu, możliwa wymiana za mój oryginalny.
Po 3 latach eksploatacji oryginalnego, ale lekko rozwierconego wydechu, mam zamiar go zmienić.
Najbardziej podoba mi się coś takiego - http://bushpig.pl/tlumik-wydech-cobra-y ... v1700.html
Nie znalazłem jednak wydechu o takim kształcie dedykowanego do Vn 800, poza tym nie wiem czy pasowałby do ogólnego stylu motocykla Zresztą za taką cenę ...
Może macie jakiś fajny akcesoryjny wydech na zbyciu, możliwa wymiana za mój oryginalny.
-
- Miejscowość: kujawy i pomorze - 9 wzgórz
- Motocykl: Była Menda EN500 jest VN800 Menda 2
- VROC: 35927
Zobacz tu
Kod: Zaznacz cały
http://euro-met.com.pl/Optymalne%20warto%C5%9Bci%20moment%C3%B3w,446.html
- Rallyfun44
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 800
Wczoraj po raz pierwszy wstawiłem wyprute wydechy i mam pytanie do Was. Jaką regulacje należy wykonać? Czy zawory trzeba ruszać?
Pytam ponieważ przy odpuszczeniu manetki potrafi porządnie wyszczelić.
Jest to moje pierwsze moto, które niedawno kupiłem. Z poprzednimi przewierconymi tłumikami było całkiem nieźle ale też np zjeżdżając z góry bez gazu przeszczeliwał z tlumika. Czy to normalne czy jest coś nie tak?
Pytam ponieważ przy odpuszczeniu manetki potrafi porządnie wyszczelić.
Jest to moje pierwsze moto, które niedawno kupiłem. Z poprzednimi przewierconymi tłumikami było całkiem nieźle ale też np zjeżdżając z góry bez gazu przeszczeliwał z tlumika. Czy to normalne czy jest coś nie tak?
- Rallyfun44
Czy jednak nie jest to negatywny symptom zwiększający zużycie mówiąc ogólnie silnika?Authilius pisze:Można gaźnik lekko wyregulować, ale ja w swojej 800 lubiłem strzelanie i nie regulowałem strzelanie to wg mnie nie problem. Regulowalbym gdyb był problem przy dodawaniu gazu lub by gasł na wolnych obrotach
To mnie martwi. Nowy czy zadbany sprzęt chyba nie szczela z tłumika.
Ponadto słyszę takie jakby syczenie w miejscu łączenia silnik i wydechu - słychać tylko przy jednym (przednim) tłumiku.
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
Czy ten objaw pojawił się po wymianie wydechu?Rallyfun44 pisze:
Ponadto słyszę takie jakby syczenie w miejscu łączenia silnik i wydechu - słychać tylko przy jednym (przednim) tłumiku.
A co do samego strzelania to jaki masz filtr powietrza?
K&N powinien pomóc.
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
- Rallyfun44
Wydaje mi się, że po wymianie wydechów. Nie sprawdzałem jaki mam filtr.Smoku pisze:Czy ten objaw pojawił się po wymianie wydechu?Rallyfun44 pisze:
A co do samego strzelania to jaki masz filtr powietrza?
K&N powinien pomóc.
Co do szczałów zastanawiam się, czy nie pokombinować z mieszanką ale nie widzę przy gaźniku śrubki do regulacji. Czy jest ona dostępna gdzieś na wierzchu?
- Rallyfun44
Dzisiaj testowalem troche dluzej jazde na pustych wydechach i niestety szczela z nich jak cholera. Mysle, że od zmiany mieszanki paliwowo - powietrznej powinienem rozpoczac poszukiwania przyczyny. Gdzie jednak znajde srubke w gazniku od regulacji mieszanki? Czy ktos pomorze i nakieruje?
Moze ma ktos inny pomysł na rozwiazanie problemu. Filtr powietrza raczej nie jest przyczyna bo przy poprzednich wydechach nie strzelal wiec mi sie wydaje, ze przede wszystkim to ustawienie gaznika.
Moze ma ktos inny pomysł na rozwiazanie problemu. Filtr powietrza raczej nie jest przyczyna bo przy poprzednich wydechach nie strzelal wiec mi sie wydaje, ze przede wszystkim to ustawienie gaznika.
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211