Chłodnica
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Chłodnica
Jak w temacie chłodnica w moim nomadzie nie nagrzewa się równomiernie tzn u góry goraca a na dole normalnie da się rekę przylożyć bez problemów. Po rozgrzaniu na ssaniu ruszam i co sie dzieje po przejechaniu 1-2 km w mieście w korkach oczywiście załącza się wentylator i tak co 5-6 min. Nie wiem co go boli bo plyn jest we właściwej ilości w zbiorniczku wyrównawczym. Może zapowietrzony układ albo sam nie wiem doradźcie coś żebym sprzęta nie zj****ł.
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
- VROC: 0
Witaj w nomadzie w korkach szybko włącza się wentylator. możesz spróbować odpowietrzyć bardzo łatwo ściągasz licznik i przed korkiem wody masz dzyndzel metalowy z gwintem do odpowietrzania zakładasz wężyk i odkręcasz dzyndzel.
a jak się skończyła akcja ze strzelaniem w gaźnik ? kto miał rację?
pozdrawiam
a jak się skończyła akcja ze strzelaniem w gaźnik ? kto miał rację?
pozdrawiam
- centek
- Miejscowość: Bełchatów
- Motocykl: Honda Varadero
- VROC: 31455
Może po prostu jest zapowietrzona. Może płyn już jest dziadowski i trza wymienić? Jeżeli nie pomoże odpowietrzanie - przepłukać zwykłą wodą pod niedużym ciśnieniem. Extremiści leją chemię do odkamienienia, wodę destylowaną z octem lub sam ocet. Sam nie wiem czy to nie zbyt inwazyjna metoda... możliwe rozszczelnienia chłodnicy odstraszają. Powyższy sposób z wodą pod ciśnieniem pomagał mi przy moich ukochanych gratach: zastawce, warbangu i golfince number łan...