Przełącznik ssania - trzeba trzymać
Przełącznik ssania - trzeba trzymać
Witam, Panowie mam mały problem. Jak to jest z ssaniem, chodzi mi konkretnie o tą wajchę która się ciągnie. Po jej pociągnięciu powinna chyba zostać w takiej pozycji, mi tymczasem wraca do środka i aby zagrzać silnik muszę ją stale trzymać bo inaczej mi ucieka.
Miał ktoś podobnie ?
Jakieś pomysły ?
Miał ktoś podobnie ?
Jakieś pomysły ?
No Panowie sprawdzałem tą nakrętkę.
Ściągłem tą gumową osłonę i kreciłem tą nakrętką. Dokręcałem, odkręcałem, a cięgno jak się nie trzymało tak się nie trzyma
Jest to mega uciążliwe, bo zamiast odpalić moto i się ubierać to muszę siedzieć i trzymać cięgno. Nie mogę ruszyć, bo trzymam ssanie, inaczej moto gaśnie. Metoda na pociągnięcie i obrót również nie działa.
Ściągłem tą gumową osłonę i kreciłem tą nakrętką. Dokręcałem, odkręcałem, a cięgno jak się nie trzymało tak się nie trzyma
Jest to mega uciążliwe, bo zamiast odpalić moto i się ubierać to muszę siedzieć i trzymać cięgno. Nie mogę ruszyć, bo trzymam ssanie, inaczej moto gaśnie. Metoda na pociągnięcie i obrót również nie działa.
Ostatnio zmieniony śr paź 18, 2017 przez Yoo!, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Niezależnie od ustawienia wolnych obrotów uchwyt ssania nie powinien się cofać. Zwłaszcza jeśli po nagrzaniu moto chodzi równo i obroty nie są zbyt niskie.
U mnie rzeczywiście wystarczyło nieco mocniej skręcić przeciwnakrętkę pod uszczelką. Spróbuj zdjąć gumową osłonę odkręcić cięgno z mocowania i sprawdź jak w ogóle wyglądają te nakrętki, może coś nie przylega i się nie zaciskają wzajemnie. Na metalowej końcówce cięgienka o ile pamiętam powinny być takie nacięcia które utrudniają cofnięcie linki. Jeśli u Ciebie są wytarte to rzeczywiście może trzeba rozważyć wymianę linki.
U mnie rzeczywiście wystarczyło nieco mocniej skręcić przeciwnakrętkę pod uszczelką. Spróbuj zdjąć gumową osłonę odkręcić cięgno z mocowania i sprawdź jak w ogóle wyglądają te nakrętki, może coś nie przylega i się nie zaciskają wzajemnie. Na metalowej końcówce cięgienka o ile pamiętam powinny być takie nacięcia które utrudniają cofnięcie linki. Jeśli u Ciebie są wytarte to rzeczywiście może trzeba rozważyć wymianę linki.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel