wystrzały z tłumników

mateusz
Miejscowość: kielce
Motocykl: kawasaki Vulcan 750
VROC: 0

wystrzały z tłumników

Post autor: mateusz » ndz gru 12, 2010

czy normalną żecza są wystrzał dlikatne z tłumików :mad: przy vn 750 ,i wydaje mi się że z prawego tłumika więci kopci czy jest to normalne . pozdro......
mat-dud

Awatar użytkownika
Abrams
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » ndz gru 12, 2010

poszukaj było już na forum co zrobić
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Post autor: Piotr_Classic » ndz gru 12, 2010

Abrams pisze:poszukaj było już na forum co zrobić
poszukaj, temat trochę rozległy ze względu na jej charakter..... wiele czynników może na to wpływać.......

czytaj...czytaj...czytaj

królik
Miejscowość: Gąbin koło Płocka
Motocykl: vn 2000 limited
VROC: 34903

Post autor: królik » ndz gru 12, 2010

Mój tam sobie strzela przy ujęciu gazu i uważam to za jego urok :mrgreen:

mateusz
Miejscowość: kielce
Motocykl: kawasaki Vulcan 750

Post autor: mateusz » ndz gru 12, 2010

oglądalem na youtube kilka jak wygląda praca silnika i przy jednym były wystrzały a przy innych nie , i chciałby się dowiedzieć czy wczyws to przeszkadza :?: :?:
mat-dud

bartazzz
Miejscowość: KOSZALIN
Motocykl: moto vacante...

Post autor: bartazzz » ndz gru 12, 2010

najszybciej sprawdzisz czy nie masz przedmuchów przy kolektorze. Jeśli usterka jest stara lub kolanko niedokręcone - będzie strzelac. Jeśli się okaże że ukłąd jest szczelny, to dalej świece, gaźnik, itd. ale to już myślę pod okiem kogoś doświadczonego lub mechanika

Awatar użytkownika
Abrams
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » ndz gru 12, 2010

bartazzz pisze:najszybciej sprawdzisz czy nie masz przedmuchów przy kolektorze. Jeśli usterka jest stara lub kolanko niedokręcone - będzie strzelac. Jeśli się okaże że ukłąd jest szczelny, to dalej świece, gaźnik, itd. ale to już myślę pod okiem kogoś doświadczonego lub mechanika
W 750 to nie taka łatwa sprawa jakby się wydawało, jednym to przeszkadza inni widzą w tym swój urok. Nawet serwisy Kawasaki nie są często przygotowane do usunięcia takiej "usterki"
Zasadniczo w niczym to nie przeszkadza można jeździć i bawić się strzałami przy hamowaniu silnikiem lub starać się wyeliminować zgodnie z poradami kolegów z forum.
Temat szeroko opisywany
Napisz do Tiszo lub Starszego Kuby lub Piotra-Classica oni wiele Ci powiedzą o tym temacie
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

kaczorsz
Miejscowość: Rzeszów
Motocykl: VULCAN VN 750

Post autor: kaczorsz » wt gru 14, 2010

Mój strzela i mi sie to podoba ogólnie wiele osób uważa ze przy VN 750 tak powinno być to ich urok, no ale jak już ci kopci to może nie być już tylko jego urok :):) Napisz jak rozwiązałeś swój problem POZDRO

Luzak

Post autor: Luzak » wt gru 14, 2010

Jak strzela delikatnie to ok. Przede wszystkim niech strzela jak odpuszczasz manetkę.
Gdy strzela cały czas niezależnie co robisz to już jest choroba. A choroby się leczy.
O różnych kuracjach poczytasz na forum.

Jeżeli się dymi to rozpocząłbym od podstawowych czynności serwisowych tak aby wyeliminować ew. podstawowe usterki.

ODPOWIEDZ