Regulator napięcia do VN2K z 2004 r. – może kogoś zainteresuje temat.

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Awatar użytkownika
Tex66
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
VROC: 0

Regulator napięcia do VN2K z 2004 r. – może kogoś zainteresuje temat.

Post autor: Tex66 » wt lis 19, 2019

Praktycznie nowe regulatory napięcia do V2K z 20004 roku są nie do zdobycia (voltage regulator 21066-0001).
Nawet w fabryce (1-1 Kawasaki-Cho, 673 Akashi-City, Japan) gdzie były produkowane i składane nasze VN2K.
Od 2005 roku weszły podwójne z którymi nie ma problemu jeżeli chodzi o możliwość kupna.
W zeszłym roku mi akurat udało się kupić prawie nowy w USA na eBay.
Ale zacząłem od kontaktu z „Zeusem”, pisałem do sklepów internetowych (Anglia, Hiszpania, Portugalia, Niemcy) które ogłaszały się, że mają. Jednak maile zwrotne przychodziły tylko z odpowiedzią, że jednak nie mają i zdejmują powyższy regulator z oferty sklepu.
Nawet do jednego sklepu w Rosji napisałem. Zapytałem o dostępność regulatora (21066-0001) oraz napisałem, że piszę z Polski. Odpisali mi, że na Ukrainę nie wysyłają. Więc ja odpisałem kutasowi (przepraszam za słowo), że Polska to nie Ukraina i niech się uczy geografii. :diabelek: Więcej już nie odpisał.
To tak tytułem wstępu – może nawet przydługiego.
Trzy dni temu tak przez przypadek na Aliexpress natknąłem się na regulator łudząco podobny do pojedynczego regulatora napięcia do VN2K z rocznika 2004r. Pchnąłem do nich e-maila, dostałem odpowiedź – „będzie pan zadowolony” oraz zdjęcie z rozstawem otworów pod śruby mocujące regulator do ramy motocykla. Ich ma rozstaw pod śruby mocujące 7 cm i jest mniejszy. Oryginalny, taki rozstaw ma 10 cm. Poza tym wszystko inne się zgadza, mam tu na myśli wtyczki, gniazda, piny.
Wszystko na załączonym zdjęciu.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/5a680a1e7ee559d0

Najważniejsze jest jednak to czy zgadzało się będzie z tym:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3805ecdfc158b03b

To tak trochę do poczytania na te listopadowe popołudnia, jak ktoś chce drążyć temat z tymi „będzie pan zadowolony” to podam link do strony.
LwG :yeee:
Tex66

Brys4
Miejscowość: Mysłowice
Motocykl: HD FLHXS
VROC: 0

Re: Regulator napięcia do VN2K z 2004 r. – może kogoś zainteresuje temat.

Post autor: Brys4 » czw lis 21, 2019

Oglądałem te regulatory w zeszłym roku bo potrzebowałem i to że wygląda podobnie to jedno. Do gtr 1400 regulator tez z wyglądu jest podobny ale jak sprawdzisz sobie w manualu to vn 2000 ma dużo większe napięcie na uzwojeniu i się zastanawiam ile taki regulator wytrzyma, czy się nie spali po paru przejażdżkach.

ODPOWIEDZ