Witam
Mam nastepujacy problem,z tylnego cylindra dmucha mi z odpowietrzenia spalinami z niebieskim dymem. Z przedniego cylindra ladnie dmucha i bez dymu. Cisnienie na obu cylindrach rowne 10,5. Moto ciezko zapala na cieplym mimo ustawienia synchro.
Kolejny problem to skraplanie sie wody w przewodzie od odmy do puszki powietrza,nie jest to plyn chlodzacy tylko skroplona czysta woda. Podpowie ktos co oznaczaja takie objawy?
Odpowietrzenie glowic VN750
Re: Odpowietrzenie glowic VN750
woda to wychodzi, że puszcza uszczelka pod głowicą.
Jeśli to, co wylatuje z naszej rury wydechowej, ma błękitne lub niebieskie zabarwienie, to symptom, że silnik spala nie tylko benzynę, ale i olej.
Panowie ale to nie wylatuje z rury tylko z odpowietrzenia glowicy,na boku jest taki zawor co przewodem idzie do odmy. A woda nie jest z ukladu chlodzenia bo jest zwykla przezroczysta a w ukladzie mam rozowy plyn.
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Matek0207, najlepiej zapytaj o rozwiązanie twojego problemu w odpowiednim dziale, tu jest Giełda, dział Sprzedam. W układzie chłodzenia masz różowy płyn, z odpowietrzenia leci czysta woda. Tu nie ma cudów, jeżeli nie masz moto napędzanego ogniwem wodorowym, to w silniku nie powinno być czystej wody, to jasne. Najprostszym sposobem sprawdzenia czy ta woda to woda, jest jej posmakowanie. Woda nie ma smaku, a płyn chłodzący już zdecydowanie tak.
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
Przeniosłem temat
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454