Pytanie może wydać się głupie.
Ale ponieważ to ja zgłupiałem. To może dzięki wam zmądrzeje.
Zakupiłem olej i filtr do wymiany po zakupie. Według sprzedwacy hiflo 303 ma pasować do mojej 454 ltd en450a1
Ale założony mam w tej chwili filtr dwa razy większy.
Dalej w sklepach też wskazują 202 jako prawidłowy. Może ktoś mnie naprowadzi z użytkowników tego sprzętu jaki filtr tu idzie?
Jakiejkolwiek marki.
Filtr oleju. Jaki??
-
- Motocykl: 454 LTD
Filtr oleju. Jaki??
SEBIX na Chopperze
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Re: Filtr oleju. Jaki??
Zamiennikami oryginalnego filtra Kawasaki 160971054 są KN202 czy HF202. HF303 pasuje do mojego VN1600, bez problemu można go zamienić z HF204. Wysokość właściwego filtra HF202 94mm, średnica 83mm, taki powinieneś mieć zgodnie z dostępnymi specyfikacjami.
-
-
Re: Filtr oleju. Jaki??
To może jeszcze szybkie pytanie przy okazji wymiany filtra.
W misce olejowej jest korek spustowy od spodu na klucz 17 od strony tyłu motocykla.
Natomiast również po lewej stronie miski ale z przodu.. są dwie śrubki na ampul, które również sugerują spust oleju.
i faktycznie po odkręceniu wylatuje niewielka ilość oleju(ok 150ml). Pytanie brzmi z czego spływa ten olej? U mnie był on dużo czarniejszy niż z korka spodniego. Dlatego pytam.
W misce olejowej jest korek spustowy od spodu na klucz 17 od strony tyłu motocykla.
Natomiast również po lewej stronie miski ale z przodu.. są dwie śrubki na ampul, które również sugerują spust oleju.
i faktycznie po odkręceniu wylatuje niewielka ilość oleju(ok 150ml). Pytanie brzmi z czego spływa ten olej? U mnie był on dużo czarniejszy niż z korka spodniego. Dlatego pytam.
SEBIX na Chopperze