Prośba o kliknięcie...
Prośba o kliknięcie...
Tesco organizuje akcję - schronisko które będzie miało najwięcej głosów otrzyma karmę dal psiaków...
Na tej stronie - http://www.tesco.pl/schroniska/
Proponuję wybrać Częstochowski azyl - ul. Gilowa i oddać głos...
Na tej stronie - http://www.tesco.pl/schroniska/
Proponuję wybrać Częstochowski azyl - ul. Gilowa i oddać głos...
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Baudolino pisze:"Dziękujemy za potwierdzenie adresu e-mail. Twój głos jest teraz ważny."
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Wiadomość informacyjna - nieadekwatna do akcji tesco
Wybaczcie, ale jako że pracuję w reklamie i mam blisko zawodowo do branży IT to muszę Wam powiedzieć, że:
Generalnie w większości takich akcji:
w przeciwieństwie do tej akcji Tesco - nie można głosować bez "wyrażenia zgody na..."
a to dlatego, że:
Każdy email trafia do listy mailingowej i posłuży do rozsyłania reklam, na które się zgadzacie głosując.
Ponadto takie listy są przedmiotem handlu pomiędzy różnymi firmami.
Najprawdopodobniej to, co dana firma wyda na akcję (jeśli istotnie to zrobi) zwróci jej się bardzo szybko dzięki ściągnięciu promocjami klientów (reklama via email) oraz sprzedaży list mailingowych.
Zwracajcie na to uwagę, kiedy traficie następnym razem na podobną akcję - bo pod płaszczykiem pomocy może być zwykły "chłyt marketingowy" i wyłudzanie adresów
Pozdrawiam
Wybaczcie, ale jako że pracuję w reklamie i mam blisko zawodowo do branży IT to muszę Wam powiedzieć, że:
Generalnie w większości takich akcji:
w przeciwieństwie do tej akcji Tesco - nie można głosować bez "wyrażenia zgody na..."
a to dlatego, że:
Każdy email trafia do listy mailingowej i posłuży do rozsyłania reklam, na które się zgadzacie głosując.
Ponadto takie listy są przedmiotem handlu pomiędzy różnymi firmami.
Najprawdopodobniej to, co dana firma wyda na akcję (jeśli istotnie to zrobi) zwróci jej się bardzo szybko dzięki ściągnięciu promocjami klientów (reklama via email) oraz sprzedaży list mailingowych.
Zwracajcie na to uwagę, kiedy traficie następnym razem na podobną akcję - bo pod płaszczykiem pomocy może być zwykły "chłyt marketingowy" i wyłudzanie adresów
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt sty 07, 2011 przez Brein, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
- Brein
Stąd wniosek, że bez stresu można bić się o pierwszeństwo dla Częstochowy:)oktogon pisze:ja się nie wyraziłem zgody a głos poszedł :P
Niemniej to, co napisałem wyżej jest aktualne i mam nadzieję, że pozwoli Wam niekiedy omijać "lewe akcje".
Pozdrawiam
- Brein
Różnie bywa - niektórzy nie mają i czasem w dobrej wierze człowiek sobie potem problemów narobiBaudolino pisze:Brein,
Chyba każdy z nas ma adres mailowy właśnie do rejestrowania się na portalach "dziwnych" i jesli tam będzie przyłaził spam to po to on jest. Karma owszem może być podła, ale jak to mówią "lepszy Rydz niż Śmigły'
Pozdrawiam
Karma podła, ale schroniska nie dostaną karmy, tylko 10% wartości sprzedanej karmy - i to dlatego szkoda, że tylko ta najgorsza jest objęta akcją, bo mało osób ją kupi, a tym smamym mniej kasy pójdzie do schronisk.
ale jak słusznie napisałeś "lepszy rydz..."
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt sty 07, 2011 przez Brein, łącznie zmieniany 5 razy.
- Brein
Przecież nie mówię aby nie klikać sam oddałem głos.Baudolino pisze:Ale klikamy za freeBrein pisze:a tym smamym mniej kasy pójdzie do schronisk.
Myślę ze wiesz co piszesz i nie chcę z tym polemizowć, ale jest to "ale".
Raz prosi o kliknięcie kolega, dwa nawet jeśli to 10% to i tak to więcej niż 0%, a trzy nas to nic nie kosztuje.
Pozdrawiam
Mnie się po prostu zapala "Czerwone światełko" bo znam ludzi, którzy zawodowo podobne akcje urządzają i w jednym tylko celu.
W tym wypadku moje obawy okazały się bezpodstawne i super
niemniej dobrze pamiętać na przyszłość, ze nie wszystko złoto...
Pozdrawiam