Mycie sprzętu ;)
rozpuszczalnik nitro albo aceton.rozpuści nawet nowe buty! tylko uwaga na lakierowane alementy!
na marginesie .. ja polruje chrom i aluminium pastami ,,twatymi'' takimi w kostkach, kosztuja grosze sa do nabycia w sklepach z metalami kolorowymi, jade albo na szlifierce stołowej- jak sobię coś wymontuję do roboty albo wiertara i kółko z flaneli, zaj...biste bo delikatnie i dochodzi w dziwne miejsca na stołowej tez mam krążęk z flaneli czasami jadę filcem . Zęby zjadłem na polerowaniu bo robię medale i statuetki
na marginesie .. ja polruje chrom i aluminium pastami ,,twatymi'' takimi w kostkach, kosztuja grosze sa do nabycia w sklepach z metalami kolorowymi, jade albo na szlifierce stołowej- jak sobię coś wymontuję do roboty albo wiertara i kółko z flaneli, zaj...biste bo delikatnie i dochodzi w dziwne miejsca na stołowej tez mam krążęk z flaneli czasami jadę filcem . Zęby zjadłem na polerowaniu bo robię medale i statuetki
jak gówno nie umie pływać to mówi ,że woda jest rzadka
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
Co do polerowania to faktycznie chromowane elementy i te ze stali chromowo -niklowej wyjdą super .A co do alu to już nie taka łatwa sprawa .Jest to materiał który szybko się ''zabezpiecza'' tlenkiem .Jest co prawda metoda anodowania niestety nie jest to łatwe do zrobienia .Dobrym rozwiązaniem jest przecieranie włókniną [oczywiście w jednym kierunku]i malowanie bezbarwna farbą proszkową.
[ Dodano: Pon Sty 10, 2011 ]
Ja zaczynam czyścic jak tylko wrócę z trasy to znaczy usuwam robale z lampy i szyby .Całego myjąc wpierw spryskuje W5 z lidla spłukuje kerherem na koniec sprężarka .A do pielęgnacji używam preparatów BERNERA.
[ Dodano: Pon Sty 10, 2011 ]
Ja zaczynam czyścic jak tylko wrócę z trasy to znaczy usuwam robale z lampy i szyby .Całego myjąc wpierw spryskuje W5 z lidla spłukuje kerherem na koniec sprężarka .A do pielęgnacji używam preparatów BERNERA.
-
- Miejscowość: Radom/Radomsko
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
tutaj
od 5:19s... mam na stanie kilka innych detailerow ale boję się specjalnie umazać wydech, żeby je wytestować. O tym środku z filmiku czytałem sporo pochlebnych opinii, podobno się sprawdza.
od 5:19s... mam na stanie kilka innych detailerow ale boję się specjalnie umazać wydech, żeby je wytestować. O tym środku z filmiku czytałem sporo pochlebnych opinii, podobno się sprawdza.
-=Lukas G=-
- Duszek
- Miejscowość: Niemcy
- Motocykl: GL 1500 I
- VROC: 32261
Dzięki za rady
Właśnie piłuję szmatką kolanka wydechu, nie pomogła benzyna ekstrakcyjna oni rozpuszczalniki, ale zainwestowałem 8 zl w pastę firmy Druchema do czyszczenia i polerowania części chromowanych IDZIE W OCZACH !! i buciorki i resztki spodenek znikają
Polecam tą pastę
Właśnie piłuję szmatką kolanka wydechu, nie pomogła benzyna ekstrakcyjna oni rozpuszczalniki, ale zainwestowałem 8 zl w pastę firmy Druchema do czyszczenia i polerowania części chromowanych IDZIE W OCZACH !! i buciorki i resztki spodenek znikają
Polecam tą pastę
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ... Andrzej Ch +
GG : 51000581
GG : 51000581
miały chińskie butyduszek pisze:Dzięki za rady
Polecam tą pastę
jak gówno nie umie pływać to mówi ,że woda jest rzadka
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Nie przejmuj się, tutaj wszyscy jesteśmy pozakręcani, na szczęście pozytywnie.Lukas G pisze:Ot takie zboczenie
Nie w tym rzecz, że nie zdaję sobie sprawy z niesamowitych możliwości chemii, w tym moto/samochodowej, tylko w tym, że nie mam tyle czasu i motywacji by dokonywać takiego dzieła jak Ty.
Praktycznie spłukuję moto myjką zawsze po jeździe w deszczu, chodzi głównie o piasek. Wytarcie gdzie się da, bo zacieki. Pronto p.kurzowi na bieżąco do lakieru i chromów. Porządne pastowanie lakieru dwa razy w roku. Takie kompleksowe dopieszczanie to jakieś dwa razy na sezon, ale gdzie mi tam do Twojej technologii. :shock:
Wszystko.
Na usprawiedliwienie dodam, że mam w garażu nie tylko moto, więc jest czym się zajmować chociażby od strony technicznej. Robię to bo lubię, ale mam też inne pasje na czas wolny i jakoś trzeba to pogodzić.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
mirad pisze:Nie przejmuj się, tutaj wszyscy jesteśmy pozakręcani, na szczęście pozytywnie.Lukas G pisze:Ot takie zboczenie
Nie w tym rzecz, że nie zdaję sobie sprawy z niesamowitych możliwości chemii, w tym moto/samochodowej, tylko w tym, że nie mam tyle czasu i motywacji by dokonywać takiego dzieła jak Ty.
Praktycznie spłukuję moto myjką zawsze po jeździe w deszczu, chodzi głównie o piasek. Wytarcie gdzie się da, bo zacieki. Pronto p.kurzowi na bieżąco do lakieru i chromów. Porządne pastowanie lakieru dwa razy w roku. Takie kompleksowe dopieszczanie to jakieś dwa razy na sezon, ale gdzie mi tam do Twojej technologii. :shock:
Wszystko.
Na usprawiedliwienie dodam, że mam w garażu nie tylko moto, więc jest czym się zajmować chociażby od strony technicznej. Robię to bo lubię, ale mam też inne pasje na czas wolny i jakoś trzeba to pogodzić.
Pronto dobre na wszystko
Pamiętam ile to razy szybowce przez lotem się prontowało
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 900 Classic
Odkopuje temat, co by topiców nie mnożyć.
Jakiś czas temu tak niefortunnie przykryłem swój motocykl pokrowcem, że sprzączka (plastykowa) od niego wylądowała na rozgrzanej rurze wydechowej. Zanim się zorientowałem, było już po ptokach. Teraz na rurach mam czarne kawałki stopionego plastyku i nie wiem czym to można by zmyć, tak aby nie ryzykować oparzeń lub rys na rurze.
Zanim zacznę eksperymentować, wole się zapytać
Ma ktoś jakiś pomysł?
Jakiś czas temu tak niefortunnie przykryłem swój motocykl pokrowcem, że sprzączka (plastykowa) od niego wylądowała na rozgrzanej rurze wydechowej. Zanim się zorientowałem, było już po ptokach. Teraz na rurach mam czarne kawałki stopionego plastyku i nie wiem czym to można by zmyć, tak aby nie ryzykować oparzeń lub rys na rurze.
Zanim zacznę eksperymentować, wole się zapytać
Ma ktoś jakiś pomysł?
花は桜木人は武士
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Kurcze, a jak wypolerować szybę, żeby ryski zniknęły?? Bo moja jest jakaś taka......matowa
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
jak mi kiedys reflektory w samochodzie zmatowiały (tez s,a wykonane z jakiegoś tworzywa) to przejechałem papierem wodnym 2000 potem pastą polerską. Po takim zabiegu efekt był zadowalający, może szyba też tak zareaguje na podobny zabiegZombie pisze:Kurcze, a jak wypolerować szybę, żeby ryski zniknęły?? Bo moja jest jakaś taka......matowa
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Zombie pisze:Kurcze, a jak wypolerować szybę, żeby ryski zniknęły?? Bo moja jest jakaś taka......matowa
Muszę Cię zmartwić, wiem coś o tych materiałach - przeźroczyste PMMA lub poliwęglany. Praktycznie nie daje się zlikwidować rys. Jednakże do miejscowych powierzchownych zmatowień są specjalne pasty. Można je czasem nabyć u niektórych dystrybutorów płyt z tworzyw sztucznych. Oni też powinni znać technologie użycia. Popatrz na ich strony internetowe, powinno coś być. Jeśli masz zaprzyjaźnionego lokalnego producenta artykułów do reklamy i wystawiennictwa / standy, regały itp / oni używają takich tworzyw i mogą mieć takie środki do polerowania. Sam nie praktykowałem takich procesów.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
oooo tym nie pomyślalem Popytam
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.