Prosze o pomoc
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Prosze o pomoc
Koledzy potrzebuje pomocy w dostarczeniu szyby od mojego nomada jako wzor do wykonania nowej w MGG szyby motocyklowe. Problem polega na tym ze ja moge swoja szybe dostarczyc do warszawy ale za pomoca przesylki altobusowej na dworzec zachodni. A dalej zaczyna sie problem bo trzeba by bylo ja dostarczyc do m. Pluski kolo olsztynka. Qufa nie mam jak tego ogarnac. Pomuszcie prosze jak to zapiac. ( przepraszam za to ze nie ma polskich liter cos mi sie zje......lo w systemie)
Ostatnio zmieniony czw lut 03, 2011 przez SAURO, łącznie zmieniany 1 raz.
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
- oktogon
- Miejscowość: Rzeszów
- Motocykl: BMW K1200RT
- VROC: 31527
Tak nie do konca Sauro, moze być jedynie lekko podgięta, ale idealnej krzywizny jak przy stelażu nie ma. Jak kupowałem szybę Givi do 900-setki to była całkowicie prosta, i przy zakłądaniu trzeba było delikatnie dociągać do stelaża , ale naprężenia nie aż takie zeby strzeliła. Myślę ze w Nomadzie jest podobnie. W końcu nie jest to szkło tylko tworzywo znacznie bardziej elastyczne. A sztywność szyby uzyskuje się przez jej jednostronną krzywiznę, wygięta jest tylko w jednym kierunku.SAURO pisze:Nie może być płaska bo po zamontowaniu za duże naprężenia będą i w końcu gdzieś je***e i tak się skończy. Oryginalna szyba jest dopasowana kształtem do stelaża.
_____ VROC 31527 _____
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
IM nie chodzi tylko o szybę ale o całość z mocowaniem kolega Stive70 wysyłał gdzieś pod Olsztyn i musiał razem z mocowaniem żeby mogli zrobić wygięcie i spasować otwory co by ta szybka nie pękła przy montażu czy eksploatacji wyszło go to około 200-300zł z przesłaniem za taką jak oryginalna , napisz na PW to Ci na pewno odpisze co, gdzie i jak