[ Dodano: Sro Gru 15, 2010 ]
Operacja składania rozpoczęta
polecam się:)ale jakby co to "co złego to nie ja"bartazzz pisze:obym nie musiał ale w razie W pisze się na konsultacje
chciałbym żeby "sprawa zużycia oleju" stała się historią jednak w cuda nie wierzę...bartazzz pisze:bzq, jestem ciekawy na jakim poziomie będzie "legendarne" zużycie oleju po remoncie
nad tym rozwiązaniem też się zastanawiałem i szczerze mówiąc dalej się zastanawiam, zobaczę co zdziałamy tym remontem i może przy okazji następnego wyciągania silnika:)Roy pisze:A nie taniej by było wymienić silnik??
to bardzo ciekawe i z przyjemnością poczytałbym sposób oraz efekty takiej przeróbki
nad tym rozwiązaniem też się zastanawiałem i szczerze mówiąc dalej się zastanawiam, zobaczę co zdziałamy tym remontem i może przy okazji następnego wyciągania silnika:)
Jeśli się już na to zdecyduje to na pewno nie wsadzę takiego samego silnika tylko z 1600
dzięki ale poszukam czegoś bliżej...chyba w Gliwicach jest jakiś dobry serwis ale muszę go odnaleźćRoy pisze:Poszukaj po pracowniach które renowują stare moto lub auta.
zadzwoń sobie np. tutaj -> http://www.acoldtimer.pl/
czasami jak patrze na naszą robotę i to nie tylko jeśli chodzi o motor to myślę, że można by nagrać parę odcinków "Sąsiadów"...centek pisze:nie ma wg. mnie niezajechanych silników do naszych piętnastek... mało kto decyduje się na remont silnika za około 4k pln lub więcej z robocizną, więc idzie na sprzedaż... podmiana na 1600.... wykonalne, monster garage - kupa roboczogodzin i da się zrobić. czekam z niecierpliwością na efekty Waszej z ojcem pracy. Mam cichą nadzieję, że remont okaże się dobrym strzałem i kolejna piętnastka wroci na drogi.