Pytania odnosnie VN 800
dobrze mówią chłopaki. Jest kilkadziesiąt 800 na forum, niektóre z bardzo dużymi przebiegami i nikt nie miał problemów ze skrzynią ergo jest to element mało wadliwy ergo twoja okazja może być okazją nieźle dojechaną albo użytkowana przez amatora-laika-rzeźnika. Po co sobie robić kłopoty, tracić kasę i przede wszystkim czas i nerwy. Rozkopiesz silnik to przecież nie poskładasz potem na starych częściach które będą wykazywały zużycie tylko trzeba założyć nowe czytaj drogie. Ale przynajmniej będziesz pierwszym który przeprowadzi renowację 800 To tak jakbyś stanął na księżycu przed amerykanami decyduj
Yamaha XV 1600, Honda XL1000V, SAM ZAP x 2, K-750
Ja przepycham motocykl na załączonym biegu i wciśniętym sprzęgle do tyłu Aż dziw bierze jak czasami potrafi złapać Wczoraj po zimie mój brat rozklejał sprzęgło w bandicie i została na kostce czarna krechaLecho pisze:Dokładnie tak, sprzęgło, przygazówka, puścić sprzęgło, jeszcze raz sprzęgło i dopiero wtedy jedynka.Roy pisze:Bo po dłuższym postoju trzeba sobie rozkleić sprzęgło i nie ma chrupania
Yamaha XV 1600, Honda XL1000V, SAM ZAP x 2, K-750
- Paweł
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: VN 800 Classic
- VROC: 33463
nieprawda przy wrzucania wyższego biegu można to zrobić w totalnej ciszy, trzeba tylko poćwiczyć technikę i trzymać się zasady "stopa zaczyna i stopa kończy" przy tym krótki czas wyciskania sprzęgła i gotowe mi wychodzi idealnie (nie zawsze ale...)Lecho pisze:Generalnie, to nasz skrzynie są głośne przy wkładaniu biegów i tak ma być.
.................... Choć można zrobić to także cicho, ale wymagana jest pracy gazem
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Zwłaszcza wrzucając jedynkęPaweł pisze:i trzymać się zasady "stopa zaczyna i stopa kończy" przy tym krótki czas wyciskania sprzęgła i gotowe
Ale masz rację Pawle jest wiele sposobów cichej zmiany biegów i czasem się udaje, niestety tylko czasem i za cholerę nie wiem dlaczego
Są dni, że skrzynia chodzi jak masełko, bez jakiegokolwiek kombinowania, a są też takie, że żaden sposób nie działa, klekoce przy każdym ruchu czy w górę, czy w dół - widocznie motór tak chce i ja przyjmuję to z pokorą