VN 750 - mechanik w okolicach Krakowa

Awatar użytkownika
endrju
Miejscowość: Krakow
Motocykl: VN2000
VROC: 0

VN 750 - mechanik w okolicach Krakowa

Post autor: endrju » pn maja 24, 2010

Panowie i Panie!

Jaki warsztat polecicie w Krakowie lub okolicach do VN 750?
Na razie chodzi o regulacje gaznika, wymiane oleju i takie tam podstawy.

Potem moze trzeba bedzie wymienic uszczelke pod dekiel, mam objawy pocenia sie silnika (u samego dolu)

Dzieki za wszelka pomoc.

edward46
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: vn 750
VROC: 32952

Post autor: edward46 » pn maja 24, 2010

A ja szukam dobrego mechanika w Warszawie i okolicy do vn 750. Trzeba wymienic uszczelkę pod głowica bez zbednej zwłoki i solidnie, bo sezon do jazdy ....Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Piotr
Miejscowość: Warszawa-Wilanów
Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
VROC: 25311

Post autor: Piotr » pn maja 24, 2010

Widzę Edward, że trafiłeś na Vulcanerię znajdziesz tu z pewnoscią użytkowników VN 750 którzy będa mogli Ci pomóc powodzenia.
Pozdrawiam
Piotr
VROC#25311

--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---

http://www.steelrosesmcsouthside.pl

Awatar użytkownika
Starszy
Miejscowość: WR
Motocykl: VN-750
VROC: 31444

Post autor: Starszy » pn maja 24, 2010

edward46 - A ja szukam dobrego mechanika w Warszawie i okolicy do vn 750.
..no to witam u nas ! - jeszcze nigdzie nie bylem bo albo leje, albo są zloty np. w najbliższą sobotę Skarżysko a w niedzielę będziemy się potykać na zamku Krzyżtopór, boję się, że jak rozgrzebią to był by klops !
Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Tiszo
Miejscowość: Stary Dybów
Motocykl: VN 2000
VROC: 32243

Post autor: Tiszo » pn maja 24, 2010

Jeżeli o mechanika w W-wie to ja dobrego nie znam i nawet nie słyszałem. Jeżeli chodzi ENDRJU o wymianę oleju to zrób to sam, a z gaźnikami też sobie poradzisz tylko manual i trochę wolnego czasu, nie jest to takie trudne. Jeżeli będziesz potrzebował wskazówek to pytaj.

edward46

Post autor: edward46 » wt maja 25, 2010

Tak, jestem w naszej społeczności - obiecałem to między innym Starszemu. Ale wracając do tematu to znalazłem dwóch młodych mechaników, chetnych i chyba solidnych. Mają doświadczenie w GS-ach, ale nie w naszym sprzecie. Mechanicy z doświadczeniem mnożą koszty w nieskończoność. Co robić? Może zaufać tym młodym, tym bardziej że mają warsztat blisko mnie i moge praktycznie patrzec im na rece każdego dnia.

Awatar użytkownika
Andrzej
Miejscowość: Nadarzyn
Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
VROC: 31877

Post autor: Andrzej » wt maja 25, 2010

i moge praktycznie patrzec im na rece każdego dnia.
Patrz chłopie, patrz... to Twój sprzęt, a jak nie będziesz patrzył to możesz mieć tak: http://vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=210

Awatar użytkownika
Tiszo
Miejscowość: Stary Dybów
Motocykl: VN 2000
VROC: 32243

Post autor: Tiszo » wt maja 25, 2010

Andrzej ma rację, młody może ambitny ale to nieznaczny dobry, wolał bym wsadzić moto na lawetę i na drugi koniec polski wywieść do gościa co ma pojęcie o tym sprzęcie. Pamiętaj że to nie silnik od wirówki !!

Awatar użytkownika
Piotr
Miejscowość: Warszawa-Wilanów
Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
VROC: 25311

Post autor: Piotr » śr maja 26, 2010

edward46 pisze: Ale wracając do tematu to znalazłem dwóch młodych mechaników, chetnych i chyba solidnych. Mają doświadczenie w GS-ach, ale nie w naszym sprzecie. Mechanicy z doświadczeniem mnożą koszty w nieskończoność. Co robić? Może zaufać tym młodym, tym bardziej że mają warsztat blisko mnie i moge praktycznie patrzec im na rece każdego dnia.
Gdzie mają ten warsztat może ktoś ich zna i będzie mógł rozwiać Twoje wątpliwości.
Edward podjadę dzisiaj do znajomego i zapytam o mechanika, który nie popsuje Twojego sprzętu i nie zedrze z Ciebie kasy jeszcze mnie nie oszukał więc może warto, jak coś ustalę to dam znać.
VROC#25311

--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---

http://www.steelrosesmcsouthside.pl

edward46

Post autor: edward46 » śr maja 26, 2010

To są chłopaki z firmy FORT MOTOCYKLE. Pracują razem z ojcem który ma 30 lat doświadczenia w moto i samochodach. Latem robią tylko moto praktycznie wszystkich marek a zimą "dłubią" w samochodach. To fakt że to nie jest silnik od wirówki, ale ja z kolegą i z serwisówką w reku wymieniłem stato, nie mając wcześniej praktycznie żadnego doświadczenia. To jest napewno poważniejsza robota ale do zrobienia...

Awatar użytkownika
endrju
Miejscowość: Krakow
Motocykl: VN2000
VROC: 0

Post autor: endrju » czw maja 27, 2010

Okay,

sam znalazlem dwa - chyba godne uwagi -miejsca w grodzie Kraka.
Najbardziej polecane to na ul. Jana Pawla II nr 68 :
http://www.wilczagarage.pl/
Z wad - terminy czasem sa ciezkie do przelkniecia.

Z tych rowniez poleconych to:
"Mantra" na Ul. Wielickiej 111.
Wady - mechanik mi narzekal ze VN 750ki to nieudane motory.... hmmmm...no nic nie jest wieczne ale sposob uzytkowania ma duze znaczenie moim zdaniem, tego sie trzymam :-)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ