Wymiana oleju w vn 750
-
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: Kawasaki VN 750
- VROC: 0
Wymiana oleju w vn 750
Witam wszystkich forumowiczów, jako początkujący potrzebuję ponownie małej podpowiedzi. Przymierzam się do wyjęcia rozrusznika i wyczyszczenia go, a może i wymiany łożysk, szczotek itd. Wiem, że ta czynność związana jest ze spuszczeniem oleju. Chciałbym następnie zalać nowy, ale mam problem, moje oczko do sprawdzania poziomu jest już totalnie nieużyteczne, nic przez nie nie widać, więc ile wchodzi oleju do mojego silnika, niestety będę to musiał lać na oko Może mi ktoś podać ilość jaką trzeba zalać? Z góry dziękuję za pomoc!!!
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- MUKA
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
- VROC: 0
Re: Wymiana oleju w vn 750
Jak przez oczko już nic nie widać to znaczy że chyba był jeżdżony na mineralnym. Wlej ojej pełny syntetyk syntetyk i przepłucz go, powinien syf spłynąć z okienka. Okienko jest ze szkła i przy stosowaniu odpowiedniego oleju nie powinno stracić przejrzystości.robertos pisze:moje oczko do sprawdzania poziomu jest już totalnie nieużyteczne, nic przez nie nie widać, więc ile wchodzi oleju do mojego silnika, niestety będę to musiał lać na oko
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.