Przeciskanko
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Sytuacja z dzisiejszego poranka - korek w Al. Jerozolimskich. Cztery motocykle jeden za drugim. Nagle Astra bez kierunku odbija w prawo. Gość na GSXRze ląduje na glebie, pod motocyklem, na prawym pasie. Podbiegamy do klienta, stawiamy moto, sprawdzamy, czy nic mu się nie stało. Na szczęście jest ok. Motocykl też bez szkód.
Co w tym czasie robi kierowca samochodu? Daje w długą... Chociaż to za dużo powiedziane, bo zanim go dogoniliśmy, ujechał może 100m. Gość z GSXRa wytłumaczył mu kulturalnie, co ten źle zrobił i ile miał szczęścia, że się nic nie stało.
Zastanawiam sie, jak niski IQ trzeba mieć, żeby nie udzielić pomocy - gdyby motocyklista miał złamaną nogę, to już kwalifikuje się jako ucieczka z miejsca wypadku.
Ale co bardziej zastanawia - jakie siano trzeba mieć w głowie, żeby w korku mającym co najmniej 5 km uciekać przed motocyklami?
Co w tym czasie robi kierowca samochodu? Daje w długą... Chociaż to za dużo powiedziane, bo zanim go dogoniliśmy, ujechał może 100m. Gość z GSXRa wytłumaczył mu kulturalnie, co ten źle zrobił i ile miał szczęścia, że się nic nie stało.
Zastanawiam sie, jak niski IQ trzeba mieć, żeby nie udzielić pomocy - gdyby motocyklista miał złamaną nogę, to już kwalifikuje się jako ucieczka z miejsca wypadku.
Ale co bardziej zastanawia - jakie siano trzeba mieć w głowie, żeby w korku mającym co najmniej 5 km uciekać przed motocyklami?
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
A mógł zabić - szacun a mocne nerwy.MaciekSz pisze:Gość z GSXRa wytłumaczył mu kulturalnie...
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
oj podziwiam, że grzecznie tłumaczył kierowcy-palantowi... nie wiem czy mnie by nerwy nie poniosły, za ucieczkę... bałwan. Brak słów
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
Przyznam się, że u mnie wcześniej był z tym problem ale odkąd jeżdżę na moto moja uwaga jest również rozszerzona na moto a i tak czasem zdarza się, że "szybkiego" nie zobaczę i odbijam w ostatniej chwili.
Ale żeby uciekać po zdarzeniu? To już jest krańcowe draństwo.
Niestety w tym kraju to nagminne. Mój Wój został potrącony gdy jechał rano do pracy na rowerze. Gdyby sprawca się zatrzymał i udzielił mu pomocy dzisiaj by żył. Niestety uciekł a mój Wój umierał na poboczu - wg lekarzy dwie godziny. Liczę, że jak nie za życia to gdzieś "indziej" mordercę dosięgnie sprawiedliwość.
Ale żeby uciekać po zdarzeniu? To już jest krańcowe draństwo.
Niestety w tym kraju to nagminne. Mój Wój został potrącony gdy jechał rano do pracy na rowerze. Gdyby sprawca się zatrzymał i udzielił mu pomocy dzisiaj by żył. Niestety uciekł a mój Wój umierał na poboczu - wg lekarzy dwie godziny. Liczę, że jak nie za życia to gdzieś "indziej" mordercę dosięgnie sprawiedliwość.
- MaciekSz
Powiem Wam szczerze, że też byłem w szoku. Stałem obok i myślałem, że będą rękoczyny. Gość z gsxra pokazał klasę wg mnie.
MaciekSz
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
No nie poznaję kolegi czyżby odmienny stan został spowodowany nadmiarem częstotliwości spotkań z moją osobąSteve pisze:Ja jestem nie spotykanie spokojnym człowiekiem ,ale coraz częściej brakuje mi cierpliwości dla idiotów. Kiedyś ktoś dostanie w ryj , choćbym miał odpowiedzieć za to.Chwasty trza wyrywać!!!!!!!!!!
U mnie jest odwrotnie
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
Wszystko się skądś bierze i ma swój początek.Po pierwsze polskie drogi są w kiepskim stanie,ilość pojazdów jakość prowadzenia ich przez kierowców to wszystko wzmaga nerwówkę.Ale najważniejsze to mentalność polakow .Myślę że to tzw."ułańska fantazja"w każdym kraju są piraci drogowi ale u nas ten odsetek jest o wiele więkrzy.Polacy w swej masie są narodem zestresowanym (ciągła gonitwa za czymś????)Niemcy, Angole , Czesi nawet na wschodzie u nich spokój i poczucie dużo czasu.,czego życzę i wam.
- MaciekSz
Oto Polska właśnie
My tu się śmiejemy, cieszymy że możemy i że prawo jest za nami. A rzeczywistość nie jest chyba tak różowa.
Polecam lekturę
Artykuł z Gazety Prawnej
I wątek z pl.rec.motocykle o problemach z wypłatą odszkodowania za dzwon podczas przeciskania.
Wolę oczywiście "naszą" interpretację, ale jak widać, jak przychodzi do szukania winnych i walki o kase z odszkodowania, to różnie może być.
Polecam lekturę
Artykuł z Gazety Prawnej
I wątek z pl.rec.motocykle o problemach z wypłatą odszkodowania za dzwon podczas przeciskania.
Wolę oczywiście "naszą" interpretację, ale jak widać, jak przychodzi do szukania winnych i walki o kase z odszkodowania, to różnie może być.
MaciekSz
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Ciekawe, ale zastanawia mnie jedno, na jakiej podstawie ubezpieczyciel moze zmienic decyzje o winie okreslanej przez policje wlasnie? to przeciez policja jest upowazniona do okreslania sprawcy wypadku i na tej podstawie wiadomo z czyjego ubezpieczenia bedzie wyplacana szkoda!!! jestem pewien, ze to kolejny wybieg ubezpieczycieli, to sa dranie i nie wolno im odpudszczac, bez wzgledu na okolicznosci...
nareczka
nareczka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Nowe prawo dotyczące rowerzystów poczytaj...Pantani pisze:Problem z wyplata odszkodowania ma 90% poszkodowanych! wniosek jest jeden- ubezpeczyciele zaczynaja miec swoje zdanie, w dodatku odmienne od orzeczen policji. Gazecie prawnej cos sie pomieszalo! Wystarczy przeczytac naglowek w ktorym napisali ze rowery moga omijac tylko prawa strona! totalna bzdura
A tak czytając to wszystko chyba trzeba zainwestować w takie ubezpieczeniem typu DAS podobno bardzo pomaga i nasz kolega je bardzo chwali.
Żadnych problemów z ubezpieczalniami , policją w to bawią się już prawnicy DAS
- MarKov
- Miejscowość: WARSZAWA
- Motocykl: VN 1700 CLASSIC TOURER
- VROC: 27362
Ciekawe jak z kosztami i mają ofertę dla grupAbrams pisze:Żadnych problemów z ubezpieczalniami , policją w to bawią się już prawnicy DAS
http://www.das.pl/pages/ofertaDlaKorporacji
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
- VROC: 0
Nie zapominaj o starym prawie Po zmianach rowerzysta moze wyprzedzac z prawej bo wczesniej tego prawa nie mial. Znaczy ze rowerzysta moze wiecej niz np motocyklista.Abrams pisze:Nowe prawo dotyczące rowerzystów poczytaj...Pantani pisze:Problem z wyplata odszkodowania ma 90% poszkodowanych! wniosek jest jeden- ubezpeczyciele zaczynaja miec swoje zdanie, w dodatku odmienne od orzeczen policji. Gazecie prawnej cos sie pomieszalo! Wystarczy przeczytac naglowek w ktorym napisali ze rowery moga omijac tylko prawa strona! totalna bzdura