pas napędowy
-
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 900 Custom
- VROC: 31327
pas napędowy
Czy korzystacie z ogólnodostępnych sprayów do pasów, mających na celu rzekomo przedłużenie żywotności?. Bo ja chyba zacznę żałować że go stosowałem. W trakcie jazdy na wciśniętym sprzęgle kiedy motocykl się "toczy" lub przy równej prędkości (nie przyspieszając i nie zwalniając silnikiem) coś rzęzi, trzeszczy i ...chyba to pas , bo kiedy go sprawdzam to jest lepki jak lep na muchy. Gdy umuję spokój na 4 km i abarot to samo. Znowu lepki i jakieś odgłosy jakby tarcie. Czy ktoś miał podobne objawy?
マリウッシュ
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Siemka,
troche gadalem na temat pasa z tutejszymi specami w servisie podczas rutynowych przegladow, raptem trzech , zdecydowanie odradzali uzywanie srodkow, podobno przedluzajacych zywotnosc pasa. Rozmowa byla spowodowana cena pasa, 440 funciakow!!! sam pas, bez robocizny!!! Nie ukrywam, ze tez chcialem cos zamieszac, ale po rozmowie odpuscilem, to chyba pozorna oszczednosc...
nareczka
troche gadalem na temat pasa z tutejszymi specami w servisie podczas rutynowych przegladow, raptem trzech , zdecydowanie odradzali uzywanie srodkow, podobno przedluzajacych zywotnosc pasa. Rozmowa byla spowodowana cena pasa, 440 funciakow!!! sam pas, bez robocizny!!! Nie ukrywam, ze tez chcialem cos zamieszac, ale po rozmowie odpuscilem, to chyba pozorna oszczednosc...
nareczka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Ja od nowości jeszcze też nie używałem żadnych środków
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Ja również nic nie stosuję a jak pas zmoknie podczas deszczu to jeździe towarzyszy śmieszne ćwierkanie jakbym jechał starą taczką. Jednakże pas jest od nowości i bez uszczerbku na zdrowiu korzystam z niego w dalszym ciągu.
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Jak będziesz u mnie jutro to dam Ci specyfik do wyczyszczenia paska
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Okazało się że mam nieco naderwany pasek... czy ktoś wie jaka jest w tym momencie jego wytrzymałość ? Kwestia tego czy zdążę kupić i zmienić, w ciągu tygodnia, bo powiem że nieco teraz boje się jechać na takim do Chorzowa, bo jak nie zdążę kupić to hmmm.... nie mam czym jechać ? Oczywiście jeśli ktoś pasem dysponuje yo chętnie przygarnę czy nawet kupię
- Jaskul
- Miejscowość: Jelcz-Laskowice
- Motocykl: VN2000
- VROC: 33292
Ja-jo pisze:Okazało się że mam nieco naderwany pasek... czy ktoś wie jaka jest w tym momencie jego wytrzymałość ? Kwestia tego czy zdążę kupić i zmienić, w ciągu tygodnia, bo powiem że nieco teraz boje się jechać na takim do Chorzowa, bo jak nie zdążę kupić to hmmm.... nie mam czym jechać ? Oczywiście jeśli ktoś pasem dysponuje yo chętnie przygarnę czy nawet kupię
wykup sobie asistans w ubezpieczalni i nie pękaj jak on pęknie to Cię sholują za free a jak będzie potrzeba to nocleg zapewnią
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
Dzisiaj trafiłem na coś takiego:
http://allegro.pl/pas-napedowy-127-zebo ... 37111.html
myślę że dobra okazja
http://allegro.pl/pas-napedowy-127-zebo ... 37111.html
myślę że dobra okazja
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
Niestety ale pasy nie są bez wad ,ja też po paru tyś km muszę go myć w wodzie z detergentami.Gdy był nowy do ok. 8 tyś był spokuj a teraz łapie piasek i piszczy.Przyczyna szybszego łapania piasku to zużywanie się ząbków pamiętam jak był nowy to były głatkie ich powieszchnie a teraz są szorstkie .Widocznie tak musi być ale gdyby nasze drogi były czyściejsze to efekt wystąpił by pózniej.