Witam Wszystkich mam takie pytanko.Kilka dni temu zakupiłem Vn 1500 w ktorym dzwignia zmiany biegow ma dość znaczne luzy czyli gora doł prawo lewo ok 1cm na boki.Czy i jak mozna zniwelować tą usterke.Mam nadzieje ze to nic powaznego.
Pozdrawiam
VN 1500 1997
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Honda Varadero 1000XL
- VROC: 0
Też mam takie schorzenie z biegami. Kiepskie dojście aby zdiagnozować przyczynę luzu.
Mam wrażenie że obluzowała się śruba dociskająca dźwigienkę do sworznia. Następstwem tego moze być obsunięcie się dzwigienki ze sworznia. Trzeba mieć dość długi (25cm) klucz imbusowy aby najpierw odkręcić śrubę dociskową. Następnie nasunąć dżwigienkę na swoje miejsce na sworzniu i dokręcić śrubę dociskową. To moja teoria, ale tym zajmę się po sezonie. Napisz co u ciebie z tą dzwigienką.
Mam wrażenie że obluzowała się śruba dociskająca dźwigienkę do sworznia. Następstwem tego moze być obsunięcie się dzwigienki ze sworznia. Trzeba mieć dość długi (25cm) klucz imbusowy aby najpierw odkręcić śrubę dociskową. Następnie nasunąć dżwigienkę na swoje miejsce na sworzniu i dokręcić śrubę dociskową. To moja teoria, ale tym zajmę się po sezonie. Napisz co u ciebie z tą dzwigienką.
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland
Clarence Budington Kelland
- Jarecki
- Miejscowość: irlandia
- Motocykl: vn1500 classic
Dzięki Kolego za porade,postaram się zrobić to sam.Mam takie wrażenie,ze przez tą usterke mam mały problem z biegami(szczegolnie drugi bieg)Dzwigienka se "loce" na prawe i lewo wiec ciezej jest go wibić.Tak mi sie wydaje.Ale jak na razie tez nie mam bardzo kiedy sie tym zająć.Jak tylko wezmę się za robotę to opisze jak mi poszło.
- Azachiel77
- Miejscowość: strzelce opolskie
- Motocykl: kawasaki vulcan VN 1500 classic