VN 2000 - coś zaczelo dzwonić :-(

Awatar użytkownika
Tokar
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN 2000
VROC: 33470

VN 2000 - coś zaczelo dzwonić :-(

Post autor: Tokar » wt paź 11, 2011

Tak jak w temacie....Coś zaczęło dzwonić......Odgłosy dobiegają gdzież z przodu silnika przy 2000-3000 obrotów ale tylko podczas jazdy. Jak moto stoi to "nihuhu" nie słychać, natomiast jak tylko jedzie, począwszy od 2 biegu i wyżej to dzwoni i dzwoni. Zmniejsza się przy wyższych obrotach. Sądziłem, że to kosz sprzęgłowy....byłem już nawet w zaprzyjaźnionym serwisie i od razu to wykluczyli i sugerują, że coś się odkręciło bo w silniku i skrzyni wszystko super. Tylko pytanie co się mogło odkręcić.......Kilka razy zdejmowałem zbiornik i tam sprawdzałem-wszystko jest OK. Gdzie jeszcze szukać???? Może mieliście coś podobnego u siebie......????

Awatar użytkownika
Krasnal
Miejscowość: UK & Piotrków T.
Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
VROC: 32105

Post autor: Krasnal » śr paź 12, 2011

Jesli przy skrecie kierownica na postoju slychac delikatny dzwiek, a podczas jazdy zaczyna dzwonic, to prawdopodobnie padly Ci lozyska na glowce, lub sa luzne, jest zludzenie, ze dzwoni gdzies pod zbiornikiem, czeste na polskich wspanialych szlakach...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...

+44 7540233074

Andreas
Miejscowość: Bydgoszcz
Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
VROC: 0

Post autor: Andreas » śr paź 12, 2011

u mnie jak wymieniłem zarówkę zaczął dzwonic klosz od lamoy , przyklej tasmą klosz do obudowy i sie przekonasz właśnie w srednim zakresie obrotów to dzwoniło a na postoju nic ustawiłem lampę i przestało, wątpie zeby to był silnik bo na postoju tez by dzwonił, mogą tez byc kierunki... miłego szukania :wall:

Awatar użytkownika
Thomas
Miejscowość: Chorzów, Bytom
Motocykl: VN 2000 Limited
VROC: 33040

Post autor: Thomas » śr paź 12, 2011

A u mnie dzwoniła stacyjka przy lampie i lampa jak pisał Andreas taśma dwustronna i gitarra :mrgreen: acha jak dałem pochromować osłonę chłodnicy to za słabo dokręciłem i też dzwoni jak możesz to pod osłonę dodatkowe gumki załóż :ok:
VROC#33040

Lepiej mieć brzuch z jedzenia niż garb z roboty.

Awatar użytkownika
Tokar

Post autor: Tokar » śr paź 12, 2011

No pięknie: łożyska wymieniłem w maju, lampę rozkręcałem i szukałem, stukałem, pukałem-wszystko OK, oczywiście osłona chłodnicy to jest pierwsza rzecz którą sprawdziłem i też OK. W piątek rozbiorę DZIADA na części i jak znajdę to dam znać :-)

Awatar użytkownika
Marmon
Miejscowość: Żyrardów
Motocykl: Kawasaki VN 2000

Post autor: Marmon » pt paź 14, 2011

U mnie dziwnie hałasowało i też myślałem, że to kosz sprzęgłowy, a okazało sie, że miałem za mocno naciągnięty pas napędowy. Poluzowałem i jest OK.

Trufel

Post autor: Trufel » sob paź 15, 2011

U mnie też dzwoni , ale już wiem co to jest myślałem że to klosz od lampy ale się myliłem dzwoni sama lampa osadzona w kloszu znaczy w tej obudowie co jest przykręcona do lampy jak zaczyna dzwonić to wystarczy że ją dotknę bądź docisnę i jest wszystko git . Więc może masz to samo ???

Awatar użytkownika
Marmon
Miejscowość: Żyrardów
Motocykl: Kawasaki VN 2000

Post autor: Marmon » ndz paź 16, 2011

Mój qmpel kiedyś szukał miesiąc, a potem okazało się, że dzwonił mu uchwyt od suwaka kurtki pod brodą. :haha:

Awatar użytkownika
Tokar

Post autor: Tokar » sob paź 22, 2011

Temat zamykam- LAMPA ku...a LAMPA...... :-) Dzięki za podpowiedź. Rozkręciłbym na części pierwsze silnik, a nie znalazłbym tego. Podłożyłem gumę i jest OK.

ODPOWIEDZ