VN 800A 1996 Gaźnik
VN 800A 1996 Gaźnik
Witam!
Na początek pozdrowienia dla wszystkich i życzenia aby ten cholerny śnieg szybko stopniał
Mam problem pytanie. U mojego vulcana (VN 800A 1996) zostało zdiagnozowane przez mechanika wytarte gniazdo iglicy (tzw. dyszy) w gaźniku. Wyjaśniło się dlaczego chlał około 10 l. Od dwóch miesięcy już grubo, szukam na allegro i importerów używanego gaźnika na wymianę. Nikt nic nie wie, nikt nic nie ma. W salonie powiedzieli, że za 150 zł dadzą mi nową dyszę, jednak mechanik powiedział, że ten gaźnik cały nosi bardzo dziwne ślady eksploatacji i gdyby robił to dla siebie wymieniłby cały gaźnik. Nowy gaźnik w salonie kosztuje krocie więc odpada...
I tu pytanie. Może macie namiary na kogoś kto ma taki gaźnik na sprzedaż albo moto na części? Czasu niby dużo ale jak przez 2 miesiące nic nie znalazłem to teraz muszę się ostro za to brać. W ostateczności wymienię tylko iglice, ale to w ostateczności, bo nie będę mądrzejszy od mechanika...
pozdrawiam!
Na początek pozdrowienia dla wszystkich i życzenia aby ten cholerny śnieg szybko stopniał
Mam problem pytanie. U mojego vulcana (VN 800A 1996) zostało zdiagnozowane przez mechanika wytarte gniazdo iglicy (tzw. dyszy) w gaźniku. Wyjaśniło się dlaczego chlał około 10 l. Od dwóch miesięcy już grubo, szukam na allegro i importerów używanego gaźnika na wymianę. Nikt nic nie wie, nikt nic nie ma. W salonie powiedzieli, że za 150 zł dadzą mi nową dyszę, jednak mechanik powiedział, że ten gaźnik cały nosi bardzo dziwne ślady eksploatacji i gdyby robił to dla siebie wymieniłby cały gaźnik. Nowy gaźnik w salonie kosztuje krocie więc odpada...
I tu pytanie. Może macie namiary na kogoś kto ma taki gaźnik na sprzedaż albo moto na części? Czasu niby dużo ale jak przez 2 miesiące nic nie znalazłem to teraz muszę się ostro za to brać. W ostateczności wymienię tylko iglice, ale to w ostateczności, bo nie będę mądrzejszy od mechanika...
pozdrawiam!
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: byłVN 1500 Classic Tourer,Goldwing 1500
- VROC: 0
Witam!Nawiązując do tekstu powyżej,czy Szanowny Autor może powiedzieć o co Mu chodzi?Ten wątek został założony chyba po to aby pomóc rozwiązać problem związany z gaźnikiem...Kolego!Przeczytałem wszystkie Twoje posty i wynika z nich(co sam otwarcie i ze szczerością potwierdzasz),że VN to szajs nadający się tylko na przeszczep.Po co więc zabierasz głos w dyskusji na temat VN.Może masz coś do przekazania,ale lepiej zrobić to na forum posiadaczy "przestarzałej legendy".Nie wiem jak pozostali,ale ja jestem przekonany ,że posty(szczególnie powitalny)napisane zostały po to aby trochę pośmiać się z naszych motocykli i pokazać swoją wyższość.Griszka
Do Administratora:Jeśli uznasz,że nie jest to odpowiednie miejsce na takie moje testy to proszę post przenieść w inne miejsce.Amen.
Do Administratora:Jeśli uznasz,że nie jest to odpowiednie miejsce na takie moje testy to proszę post przenieść w inne miejsce.Amen.
Im więcej jeżdżę tym mniej jestem najeżdżony,tym bardziej chcę więcej i więcej...
To się niektórym ta uwaga przyda !.Mean city nomad pisze:Widze ze podobnych speców cale mnóstwo.
To tylko ironia . Nie nabijam sie z człowieka w potrzebie.
Jestem tu żeby; Wam dać czego potrzebujecie. Czesci z mojej padliny.
Moj stosunek do moto jest taki sam , bez znaczenia jest marka.
Bylem posiadaczem 30 motocykli rożnych marek. Wszystkie czyniły to samo. Jednak jedne lepiej drugie gorzej.
Nie jestem fanem tej marki. Podobnie jak; junaka, ruskow, cx-w, bmw, suzuki.
Wiec czas, jak tu było napisane na legendę. Nie mam silnika wytatuowanego na plecach, jeśli do tego pijesz.
A może mala awantura, pomoże w rozwiązaniu problemów z gaźnikiem?...
Pozdrawiam
:keep :Śmiertelnik pisze:To się niektórym ta uwaga przyda !.Mean city nomad pisze:Widze ze podobnych speców cale mnóstwo.
To tylko ironia . Nie nabijam sie z człowieka w potrzebie.
Jestem tu żeby; Wam dać czego potrzebujecie. Czesci z mojej padliny.
Moj stosunek do moto jest taki sam , bez znaczenia jest marka.
Bylem posiadaczem 30 motocykli rożnych marek. Wszystkie czyniły to samo. Jednak jedne lepiej drugie gorzej.
Nie jestem fanem tej marki. Podobnie jak; junaka, ruskow, cx-w, bmw, suzuki.
Wiec czas, jak tu było napisane na legendę. Nie mam silnika wytatuowanego na plecach, jeśli do tego pijesz.
A może mala awantura, pomoże w rozwiązaniu problemów z gaźnikiem?...
Pozdrawiam