syrena sport
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Honda Varadero 1000XL
- VROC: 0
syrena sport
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland
Clarence Budington Kelland
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
Dobrze ze są tacy ludzie, poświęcają się aby ratować pamięć o takich sprzętach. Syrena piękna, była kiedyś o niej mowa w legendach PRL'u, mówili że rusza projekt budowy repliki, a takie wiadomości cieszą. A tu już prawie koniec prac.
A tak swoją drogą albo nie doczytałem albo nie ma o tym mowy, skąd ten silnik? Bo to nie jest oryginał z cylindrami od junaka...
A tak swoją drogą albo nie doczytałem albo nie ma o tym mowy, skąd ten silnik? Bo to nie jest oryginał z cylindrami od junaka...
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
To jedna z niewielu konstrukcji w motoryzacji polskiej, która była próbą wyjścia z przaśno-buraczanej polityki władz. Na uwagę zwraca nowa konstrukcja silnika: górnozaworowy, 2 cyl., boxer. Krokiem w tył była moc, bo tylko 25KM, gdy 103-105 miały po 40KM, ale był to też prototyp.
Jestem pewien, że w wielu branżach były konstrukcje wyprzedzające oczekiwania dyktatury ciemniaków.
Smutne jest to, że po wyjściu ostatnich oddziałów Armii Czerwonej z PL, polityka rządzących wobec naszej myśli technicznej nie zmieniła się wcale, choć zmieniły się nieco powody. Widocznie nie jest to wina systemu tylko naszej prowincjonalnej mentalności.
Jestem pewien, że w wielu branżach były konstrukcje wyprzedzające oczekiwania dyktatury ciemniaków.
Smutne jest to, że po wyjściu ostatnich oddziałów Armii Czerwonej z PL, polityka rządzących wobec naszej myśli technicznej nie zmieniła się wcale, choć zmieniły się nieco powody. Widocznie nie jest to wina systemu tylko naszej prowincjonalnej mentalności.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Piotr_Classic
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
Wizualizacja - Syrena Sport. Hot Rod, Roadster
ale czad
http://www.separation.pl/gallery/main.php?g2_itemId=14
A tutaj następna wersja Syreny Sport
http://www.mojeauto.net/2002/12/11/samo ... ar-e-type/
ale czad
http://www.separation.pl/gallery/main.php?g2_itemId=14
A tutaj następna wersja Syreny Sport
http://www.mojeauto.net/2002/12/11/samo ... ar-e-type/
- Piotr_Classic
Z tego co wiem to niestety nie ma szans na ten sam silnik..... ten człowiek co zbudował / odbudował Syrenę Sport szukał i znalazł silnik od francuskiego samochodu Panhard Dyna, na którego to silniku wzorowali się nasi konstruktorzy.....merkury76 pisze:ciekawe czy dalej ten sam wspaniały silnik....hiiii