Prąd mi ucieka?

Awatar użytkownika
Pantani
Miejscowość: Ożarów Maz
Motocykl: f650gs twin
VROC: 0

Post autor: Pantani » ndz lut 19, 2012

Orzech_ pisze:często słyszałem że beż przekaźnika się nie powinno zakładać, może ktoś rozwinie.
Bez przekaźnika można śmiało instalować w większości przypadków. Zależy jak chcesz to gniazdo używać, gdzie się wpinasz w elektrykę i jakie odbiorniki podłączysz.
Przekaźnik niepotrzebnie komplikuje układ, bezpiecznik musi być! (np oprawka na przewodzie)
Ostatnio zmieniony ndz lut 19, 2012 przez Pantani, łącznie zmieniany 1 raz.

Trufel

Post autor: Trufel » ndz lut 19, 2012

wszystko już zakupiłem , mam gniazdo zapalniczki , gniazdko na bezpiecznik , przewody wezmę z pracy i resztę gajgów też i jutro działam w temacie :p

Awatar użytkownika
Zombie
Miejscowość: M-a
Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
VROC: 34250

Post autor: Zombie » ndz lut 19, 2012

Trufel pisze:wszystko już zakupiłem , mam gniazdo zapalniczki , gniazdko na bezpiecznik , przewody wezmę z pracy i resztę gajgów też i jutro działam w temacie :p
Miej gaśnicę pod ręką....na wszelki wypadek :D :D
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl

Trufel

spoko nie mam aku w moto włożę dopiero jak wszystko podłącze i sprawdzę czy działa podłączając hmmm pompkę do materaca bo w sumie po to to robię aby na zlotach spać wygodnie a nie na szyszkach :D :D

Awatar użytkownika
Zombie
Miejscowość: M-a
Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
VROC: 34250

Post autor: Zombie » ndz lut 19, 2012

Trufel pisze:spoko nie mam aku w moto włożę dopiero jak wszystko podłącze i sprawdzę czy działa podłączając hmmm pompkę do materaca bo w sumie po to to robię aby na zlotach spać wygodnie a nie na szyszkach :D :D
W Fijałkowie materace pompuje się z rur wydechowych. I tak potem z niego nie korzystasz (materaca) :):) :mrgreen:
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl

Trufel

to ciekawe jak się będę czuł gdy będę z niego spuszczał to hehehe powietrze :D

Awatar użytkownika
Daromax
Miejscowość: Zabrze
Motocykl: VN 2000 Classic LT
VROC: 33649

Post autor: Daromax » pn lut 20, 2012

:) Viking - ciekawa ta zapalniczka , ale ja bym chyba zamontował jeszcze wyłącznik zasilania do niej tak żeby małolaty albo osoby postronne bawiące się nią nie doprowadziły do pożaru !!

Trufel

Post autor: Trufel » pn lut 20, 2012

no jest założone i sprawdzone o dziwo działa :D . Nie wierciłem , nie przerabiałem :D zamontowana tak że prawie go nie widać , a to mi chodziło . Teraz mogę jechać w pizdu :D :D

Awatar użytkownika
Długi Lech
Miejscowość: Białystok
Motocykl: EN 500 C3
VROC: 33639

Post autor: Długi Lech » pt mar 16, 2012

Panowie temat wraca jak bumerang. Dzisiaj odebrałem moto po przeglądzie. Przyjechałem do domu, postawiłem na parkingu. Po jakiejś godzinie postanawiam się przejechać, piękna pogoda kusi na jazdę. Odpalam... cisza. Odpinam te cholerne przewody gniazda zapalniczki. Zapalił. jadę na miasto. 40 kilometrów po mieście, wracam do garażu. Czyszczę jakieś pół godziny, motor ostyga, postanawiam zapalić... i dupa. Czy to czujnik stopki robi jakieś zwarcie? Czy czujnik sprzęgła? Podniesiona stopka, wciśnięte sprzęgło pali na dotyk. Podniesiona stopka bez sprzęgła tylko coś terkocze albo zupełna cisza. Jak zapali, puszczę sprzęgło nie gaśnie, dopiero jak opuszczę stopkę zdycha. Proszę powiedźcie co to za licho? (Ten przekaźnik gniazda zapalniczki odłączony)
Zamieszczam filmik jak to się objawia:
http://www.youtube.com/watch?v=lQe_XWLzayA
Pozdrawiam Leszek

VROC #33639

Awatar użytkownika
Długi Lech

Post autor: Długi Lech » pt mar 16, 2012

Jeszcze jedno co zauważyłem. Jak naciskam klamkę sprzęgła przy opuszczonej stopce to kontrolka luzu zaczyna delikatnie mrugać. Jak stopkę podniosę jest ok
Pozdrawiam Leszek

VROC #33639

Awatar użytkownika
Pantani
Miejscowość: Ożarów Maz
Motocykl: f650gs twin

Post autor: Pantani » sob mar 17, 2012

W moim motocyklu już dawno nie ma czujnika stopki. Trzeba o tym pamiętać przy odpalaniu. Styczniki bywają zawodne i często powodują przerywanie zapłonu (jednak zazwyczaj w trakcie jazdy a nie przy odpalaniu)

Awatar użytkownika
Długi Lech

Post autor: Długi Lech » sob mar 17, 2012

Nie było styku na tym durnym czujniku. poczyściłem posikałem WD40, podociskałem kable i zaczał normalni palić. Dzisiaj posmigaliśmy z Kasprem wokół Białego ok 100km z częstymi postojami i było OK na 100%. Jak myślicie Panowi czy w najbliższej przyszłości kupić ten czujnik i wymienić? Widziiałem po 43 zł
Pozdrawiam Leszek

VROC #33639

Awatar użytkownika
MUKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer

Post autor: MUKA » ndz mar 18, 2012

Długi Lech pisze:Jak myślicie Panowi czy w najbliższej przyszłości kupić ten czujnik i wymienić? Widziiałem po 43 zł
Lepiej tak, jak zapomnisz stopkę schować możesz koszty powiększyć.
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

ODPOWIEDZ