pochwalic się, chciałbym
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Honda Varadero 1000XL
- VROC: 0
pochwalic się, chciałbym
Dziś drugi dzień świąt. Choć temperatura nie sprzyjała zabawom na świeżym powietrzu to dziś zaplanowałem parę plenerowych tematów do ogarnięcia. Ale najpierw wyjazd z rodzinką do teściowej i wspólny posiłek z najlepszymi moimi przyjaciółmi, czyli teściową i teściem. Tak, tak dla niedowiarków teściowa też człowiek i może być przyjacielem zięcia
Po wstępnym obżarstwie na ranczo wyprowadziłem z garażu nasze dziewczynki. Kawę i S...zę. Dobrze ,że dziś poniedziałek przynajmniej mój tatuś śp. nie będzie miał do mnie pretensji o niedzielę. Zawsze powiadał, że "niedzielna praca w gówno się obraca".
Przygotowałem (przezbroiłem) Vulcana na solówkę (wygodniejsza na dalekie trasy). Przerobiłem spacerówki -Kasperka szacuneczek . To ona pokazała jak przełozyć spacerówki, aby nie wydawać sześć paczek na takie co pasują W między czasie przygotowałem Maraudera 125cc na pierwsze nauki jazdy dla Juniora
Junior z przodu , a Ja jako plecaczek 4km z czego 1/4 bez wspomagania, czyli mojego trzymania kierownicy, z jego zmianą biegów z 1 na 2. Facet po 2 godzinach siedział sam na motocyklu i robił samodzielnie 40-metrowe odcinki ćwicząc ruszanie i hamowanie. Młody walczy z gazem i sprzęgłem, bezcenne wrażenia
Jestem dumny i zabe...cie zadowolony
Kasperka, też zabrała mnie jako plecaczek, ale tu widać różnicę między Juniorem, czyli męskim zacięciem, a kobiecą delikatnością. I niech tak zostanie, bo Aniołek musi być Aniłkiem a nie Ghost Rider, który właśnie leci w tle
Po wstępnym obżarstwie na ranczo wyprowadziłem z garażu nasze dziewczynki. Kawę i S...zę. Dobrze ,że dziś poniedziałek przynajmniej mój tatuś śp. nie będzie miał do mnie pretensji o niedzielę. Zawsze powiadał, że "niedzielna praca w gówno się obraca".
Przygotowałem (przezbroiłem) Vulcana na solówkę (wygodniejsza na dalekie trasy). Przerobiłem spacerówki -Kasperka szacuneczek . To ona pokazała jak przełozyć spacerówki, aby nie wydawać sześć paczek na takie co pasują W między czasie przygotowałem Maraudera 125cc na pierwsze nauki jazdy dla Juniora
Junior z przodu , a Ja jako plecaczek 4km z czego 1/4 bez wspomagania, czyli mojego trzymania kierownicy, z jego zmianą biegów z 1 na 2. Facet po 2 godzinach siedział sam na motocyklu i robił samodzielnie 40-metrowe odcinki ćwicząc ruszanie i hamowanie. Młody walczy z gazem i sprzęgłem, bezcenne wrażenia
Jestem dumny i zabe...cie zadowolony
Kasperka, też zabrała mnie jako plecaczek, ale tu widać różnicę między Juniorem, czyli męskim zacięciem, a kobiecą delikatnością. I niech tak zostanie, bo Aniołek musi być Aniłkiem a nie Ghost Rider, który właśnie leci w tle
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
I o to chodzi i o to chodzi
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
-
Jest i filmik z nauki. Kiepski i któtki , allllllllllllle
https://www.youtube.com/watch?v=Gp8eSx5vr-E
https://www.youtube.com/watch?v=Gp8eSx5vr-E
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
- Długi Lech
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Chłopaczek mały chyba troszke na tą 125 ale początki ok, ja miałem podobne początki ale na mniejszych , tańszych i lżejszych komarkach, potem jakiś simson a potem okolo 5klasy podstawowej wsk 125, pare gleb było zanim się opanowało sprzęt więc mimo że gratuluję chęci i zacięcia to ja bym Juniorowi kupił chyba coś okolo 50tki i niech sobie jedzie , ryje rowy, stawia na koło a zanim trzy razy silnik naprawisz to bedzie gotów na 125 hehehe. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam i gratuluję
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
-
To także, jest moto mojego Aniołka. Na nią pasuje idealnie. Młody ma 12lat i 6 klasa na karku. Powolutku ogarnie temat. Bez nadzoru na pewno nigdzie nie wyjedzie, bo taki jest plan, aby się uczył, uczył, uczył. 125tki nie szkoda bo to moto jest do nauki. Więc widząc moto na glebie nie żal :-) Po to jego kupiłem.Makus001 pisze:Chłopaczek mały chyba troszke na tą 125 ale początki ok, ja miałem podobne początki ale na mniejszych , tańszych i lżejszych komarkach, potem jakiś simson a potem okolo 5klasy podstawowej wsk 125, pare gleb było zanim się opanowało sprzęt więc mimo że gratuluję chęci i zacięcia to ja bym Juniorowi kupił chyba coś okolo 50tki i niech sobie jedzie , ryje rowy, stawia na koło a zanim trzy razy silnik naprawisz to bedzie gotów na 125 hehehe. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam i gratuluję
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Kasper zainwestuje w dobry łańcuch, kłódke i da radę .Lecho pisze:Kasper pisze: Bez nadzoru na pewno nigdzie nie wyjedzie
Mój ojciec też tak mawiał
Pierwszą czynnością było odkręcenie linki prędkościomierza - z czasem tak się wyrobiła nakrętka, że sam zakładałem kontrówkę żeby Staremu w czasie jazdy się nie odkręciła.
Ostatnio zmieniony śr kwie 11, 2012 przez Konrad, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Jak zaczęliśmy po okolicach wskami z kumplami jeździć to ojciec jednemu przyspawał brony do przedniej felgi po tym gdy gówniarza z motocyklem z komisariatu odbierał , obyło sie bez jakiegoś kolegium ale cisnienie podniesione zostało hehehe. Na "szczęście" ja zaczynałem wczesniej wskami urzędować i miałem jakieś egzemplarze na częsci no i jak jego ojciec do pracy pojechał to była wymiana koła na moje i jazda a potem moto u mnie stało . Były czasy hehehe , wsk w cenie pół litra wódki a teraz..... hehehe . No jeżeli nie szkoda jak się moto troche poobdziera to spoko ale i tak jestem zdania że początki na jakimś choćby simsonie enduro czy jakimś zipie choćby były prostsze i bezpieczniejsze dla chłopaka
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
-
Odgrzewam temacik, bo to dla mnie ważne. Choć 2012 nie będzie należał do moich ulubionych dat z powodu wydarzeń typu - " o k....wa co znowu". Są w życiu faceta takie momenty w których nie myślisz o swojej dupie (dupa nie szklanka wszystko wytrzyma), a o tym co będzie po Tobie. Tatusiowie wiedzą o czym piszę
http://www.youtube.com/watch?v=znB3hUStYdg
http://www.youtube.com/watch?v=znB3hUStYdg