Pierwsza gleba :)
-
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Honda CR
- VROC: 0
-
- Miejscowość: Gliwice
- Motocykl: Suzuki Marauder 125
Ja w zeszłym roku, połowa września 20 km/h wszedłem w zakręt 90 stopni, jako że jechał samochód dohamowałem przodem, koło poleciało, ja automatycznie wystawiłem prawą rękę, żeby się podeprzeć i wielomiejscowo złamałem obojczyk. A wszystko to na śmiesznej Marudzie 125. Ale dziś znów jeżdżę bogatszy o nowe doświadczenie. Chcę w tym roku zrobić prawko i kupić Vulcana 800.
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
Nie pierwsza gleba ale gleba w dniu zakupu moto. Kupiłem Hondę Magnę 750 w Sławnie. Jestem z okolic Wrocławia, więc pojechałem pociągiem i powrót na kołach. Gdzieś za Szczecinkiem przegapiłem skręt na Piłę. Zawróciłem i na niewielkiej prędkości ( 20-30 km/godz.) wywaliłem się podczas skręcania.
okazało się że folki woziły wapno na pole i ten pas był zalany wapnem. Ślisko jak na lodowisku.
Złamane cięgno od hamulca, rysy na gmolach i honorze załapałem też przetarcie skóry na kombinezonie( straciła czarny kolor).
Naprawa żelaza w pobliskim PGRze i w drogę. Folk który woził wapno wpadł na gorącym uczynku. Policja go capnęła jak jechał z następnymi przyczepami.
okazało się że folki woziły wapno na pole i ten pas był zalany wapnem. Ślisko jak na lodowisku.
Złamane cięgno od hamulca, rysy na gmolach i honorze załapałem też przetarcie skóry na kombinezonie( straciła czarny kolor).
Naprawa żelaza w pobliskim PGRze i w drogę. Folk który woził wapno wpadł na gorącym uczynku. Policja go capnęła jak jechał z następnymi przyczepami.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
Re: Pierwsza gleba :)
Dziś zdarzyła mi się pierwsza w życiu parkingówka z rodzaju żenujących Wsiadam na moto, kask przewieszam na oparciu siedzenia dla pasażera, odpalam moto, by się rozgrzał, zakładam rękawiczki i podnoszę stopkę. Kask z jakiegoś powodu mi spadł, to ja po niego sięgam zapominając o braku stopki. Efekt, przechył na bok. Brawo ja . Na szczęście były gmole i duże, plastikowe kufry, więc łatwo było mi go podnieść a moto bez uszkodzeń
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
eee taka gleba to nie gleba normalna sprawa nie pierwszy i nie ostatni raz taka historia będzie
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
We wrześniu ub.r. na Ukrainie koło na rancie po równiarce (ponad 10cm różnicy poziomów) odbiło i zblokowało. Przeleciałem przez kierownicę tygryskiem. Z konia leciałem tyle razy, że upadek przeżyłem bezboleśnie (świadkowi zdziwili się, że wstałem ))))).
Motocykl nie nadawał się do jazdy. Dzięki przygodnie poznanym motocyklistom naprawiłem uszkodzenia na miejscu i wróciłem do domu. (poza lampą i pogiętą kierownicą rozerwany miałem przewód hamulcowy).
Drugi raz - samochód wyjechał z podporządkowanej. Hamowanie awaryjne i szlif bokiem. Ja bez strat. Straty w motorze wypłacił kierowca auta od ręki.
Motocykl nie nadawał się do jazdy. Dzięki przygodnie poznanym motocyklistom naprawiłem uszkodzenia na miejscu i wróciłem do domu. (poza lampą i pogiętą kierownicą rozerwany miałem przewód hamulcowy).
Drugi raz - samochód wyjechał z podporządkowanej. Hamowanie awaryjne i szlif bokiem. Ja bez strat. Straty w motorze wypłacił kierowca auta od ręki.