To już koniec sezonu ile nakręciliście KM
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
bądźmy dobrej myśli Pogoda na jesień
Posusze będzie towarzyszyć podwyższona temperatura, a to oznacza, że na termometrach będziemy widzieć wartości wyższe aniżeli zazwyczaj o tej porze roku. Przed nami więc ciepła, słoneczna i dość sucha jesień. Dla większości z nas to dobra wiadomość, bo depresja nie będzie tak dokuczliwa, jak przy pochmurnych, deszczowych i zimnych dniach.
Pogoda na zimę
W drugiej połowie listopada spodziewamy się zmian w pogodzie, bo uaktywnią się głębokie atlantyckie niże, które zaczną przechodzić nieco bardziej na południe niż zwykle. Dla nas to oznacza napływ ciepłych mas powietrza z południa Europy, ale również częste i duże wahania ciśnienia oraz wichury.
Jaki będzie wstęp do zimy, taka będzie też cała pora roku. Nadchodząca zima będzie według naszych prognoz łagodna z temperaturami powyżej normy, niewykluczone, że jedna z najcieplejszych w ostatnim dziesięcioleciu.
Posusze będzie towarzyszyć podwyższona temperatura, a to oznacza, że na termometrach będziemy widzieć wartości wyższe aniżeli zazwyczaj o tej porze roku. Przed nami więc ciepła, słoneczna i dość sucha jesień. Dla większości z nas to dobra wiadomość, bo depresja nie będzie tak dokuczliwa, jak przy pochmurnych, deszczowych i zimnych dniach.
Pogoda na zimę
W drugiej połowie listopada spodziewamy się zmian w pogodzie, bo uaktywnią się głębokie atlantyckie niże, które zaczną przechodzić nieco bardziej na południe niż zwykle. Dla nas to oznacza napływ ciepłych mas powietrza z południa Europy, ale również częste i duże wahania ciśnienia oraz wichury.
Jaki będzie wstęp do zimy, taka będzie też cała pora roku. Nadchodząca zima będzie według naszych prognoz łagodna z temperaturami powyżej normy, niewykluczone, że jedna z najcieplejszych w ostatnim dziesięcioleciu.
-
- Miejscowość: Mikołów
- Motocykl: VN 900 Custom 2010,
no dla mnie to byl (a raczej jest bo dalej jezdze, np dzisiaj do roboty) pierwszy sezon motocyklowy, narazie jest 9 tysiecy.
No i sie zastanawiam nad czyms.Nawet nowicjusze robia po kilka tysiecy w sezonie, a zapalency dobijaja do 20:)
No a ponad polowa kilkuletnich sprzetow z allegro czy innych ogloszem ma przebiegi po kilkaset kilometrow.mil, co najwyzej kilka tysiecy....
oj cos mi sie wydaje ze to mocno podejzane sprawy, i raczej nikt nie jest takim geniuszem zeby np. kupic yamahe rider z silniekiem 1.9, po to zeby przez dwa lata zrobic na niej 250 mil i sprzedaz za pol ceny:) a i takie ogloszenia bywaja...
No i sie zastanawiam nad czyms.Nawet nowicjusze robia po kilka tysiecy w sezonie, a zapalency dobijaja do 20:)
No a ponad polowa kilkuletnich sprzetow z allegro czy innych ogloszem ma przebiegi po kilkaset kilometrow.mil, co najwyzej kilka tysiecy....
oj cos mi sie wydaje ze to mocno podejzane sprawy, i raczej nikt nie jest takim geniuszem zeby np. kupic yamahe rider z silniekiem 1.9, po to zeby przez dwa lata zrobic na niej 250 mil i sprzedaz za pol ceny:) a i takie ogloszenia bywaja...
-
wlasnie,sam jestem ciekaw ile to wytrzymuje,bo jednak to potezny 2 litrowy silnik, stosunkowo "odprezony" i ma do uciagniecia na ogol mniej niz 500kg. Przecietny samochod 1000kg z silniekiem 1.4 wytrzyma i 200 tyś, choc wiadomo ze konstrukcja silnika motocyklowego jest inna niz samochodowego.
Ale jakos nie moge sobie wyobrazic ze gdyby takiego 2K dobrze traktowac to dalo by sie go zajezdzić...
Ale jakos nie moge sobie wyobrazic ze gdyby takiego 2K dobrze traktowac to dalo by sie go zajezdzić...
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
no przecież wiekszość maszyn z zagranicy to jest "IGŁA" od "...starszej pani jeżdzącej co niedziele do kościoła..." to co się dziwić że 12-letni moto ma przejechane 5000 tyś KMkalfas pisze:Nawet nowicjusze robia po kilka tysiecy w sezonie, a zapalency dobijaja do 20:)No a ponad polowa kilkuletnich sprzetow z allegro czy innych ogloszem ma przebiegi po kilkaset kilometrow.mil, co najwyzej kilka tysiecy....
-
heheh, no wlasnie, sam sie dziwie ze sila rozpedu nie zamieszaja informacji ze te motorki są "w tedeiku" i "uturbione",Mayones pisze: no przecież wiekszość maszyn z zagranicy to jest "IGŁA" od "...starszej pani jeżdzącej co niedziele do kościoła..." to co się dziwić że 12-letni moto ma przejechane 5000 tyś KM
- Pielgrzym
- Miejscowość: Warszawa-Mokotów-Służew
- Motocykl: W oczekiwaniu....
- VROC: 35378
Ja dzisiaj czyszcze moto i naciagam pokrowiec, raczej już nie posmigam bo jest okropna pogoda, a wczoraj Sie nawet dorobilem mocnego kataru i wszystko mnie kręci w kościach.
Ta pogoda mnie dobija, miałem pomykac do połowy listopada, a tu koniec.
Chyba że Sie mylę i pogoda wróci powyżej 10 C.
Ta pogoda mnie dobija, miałem pomykac do połowy listopada, a tu koniec.
Chyba że Sie mylę i pogoda wróci powyżej 10 C.
Bóg, Honor, Ojczyzna
VROC #35378
VROC #35378