I tu się mylisz Tyskie Gronie jest produkowane w trzech browarach Kompanii Piwowarskiej, czyli w Poznaniu, Białymstoku i w "matce" czyli Tychach. I stąd różnice w smaku, bo mimo tego, że receptura jest taka sama to różni się przede wszystkim woda. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że Tyskie Gronie które zdobyło nagrody i medale zostało uwarzone i rozlane w Poznaniu.Robson pisze:Z całym szacunkiem dla WasAsk pisze:Twoje zdrowie oczywiście Tyskim :-)broda pisze:I już masz plusa...Ask pisze:A ja Tyskie ponad wszystkie :-)
Ale teraz Tyskie produkują.... w Poznaniu Smakowo to nie to samo co kiedyś.
A smród w Tychach z browarów jest masakryczny. Wasze zdrowie - pije rum...
PIWA
-
- Miejscowość: Śmigiel k.Leszna
- Motocykl: VN800 Classic ;)
- VROC: 0
born to be wild !
Jak dla mnie z większych browarów najlepsza jest perła i tyskie, w tym książęce pszeniczne
Żabol co do Raciborskiego, to u mnie póki co nie ma problemu z dostaniem go Nie wiem czy w Zabrzu też jest, ale najczęściej można je kupić w "Gagalonie".
Ogólnie wole kosztować piwa z małych browarów i tak na przykład ostatnio będąc w Cieszynie odkryłem Cieszyński Browar Mieszczański - pyszne pszeniczne tam jest. Mają również miodowe, truskawkowe, czekoladowe ale już nie takie dobre :P Jest jeszcze fajny browar w Czeskim Cieszynie - Sachsenberg.
A dla smakoszy piwa mogę polecić Degustatornie Piwa w Gdańsku. Ogromny wybór zarówno lanego jak i butelkowego piwa.
Żabol co do Raciborskiego, to u mnie póki co nie ma problemu z dostaniem go Nie wiem czy w Zabrzu też jest, ale najczęściej można je kupić w "Gagalonie".
Ogólnie wole kosztować piwa z małych browarów i tak na przykład ostatnio będąc w Cieszynie odkryłem Cieszyński Browar Mieszczański - pyszne pszeniczne tam jest. Mają również miodowe, truskawkowe, czekoladowe ale już nie takie dobre :P Jest jeszcze fajny browar w Czeskim Cieszynie - Sachsenberg.
A dla smakoszy piwa mogę polecić Degustatornie Piwa w Gdańsku. Ogromny wybór zarówno lanego jak i butelkowego piwa.