Nie zapala
Nie zapala
I stało się z dnia na dzień nie odpalił mi motor. Wszystko było dobrze jeździłem i na drugi dzień kręcę i kręcę i nic, paliwo dochodzi iskra jest a tu nawet nie prychnie. Po dłuższym kręceniu świece suche ? ale paliwo w komorze pływakowej jest o co chodzi ? W akcie desperacji próba na ,,pycha,, i o dziwo prychnął i zapalił ! Po chwili pracy zgasiłem i zapalał normalnie. Ale po ok 1h to samo tylko na ,,pycha,, może ktoś przerabiał temat albo wie w czym problem.
- WiecznieŻywy
- Miejscowość: Elbląg
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 2000
- VROC: 35625
- WiecznieŻywy
- Miejscowość: Elbląg
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 2000
- VROC: 35625
A więc tak wyjąłem gaźniki zdjąłem dekiel od klawiatury sprawdzę rozrząd i regulacja zaworów przy okazji. Rozrząd OK zawory do regulacji ale minimalnie i dalej nic. Rozłożyłem gaźniki na części 1 dosłownie choć niedawno była regulacja i jeździł dobrze??? Przedmuchałem, przeczyściłem WSZYSTKO syfu czy brudu BRAK . Złożyłem wszystko z powrotem - gaźniki na sucho do silnika i kręcę objaw dmuchania zamienił się na ssanie czyli OK - podpinam benzynę zalewam i od 1 odpala nie wiem co było przyczyną ale idę na bo miałem