VN 1600 z 2006 roku
Po wymianie oleju i uszczelniaczy zrobiłem dwa k i zaczął mi na dziurach dobijać, po wymianie uszczelniaczy, oleju tez nie był jakoś bardzo sztywny. Olej wlałem motul 10W czyli takiej średniej gęstości ... teraz wymienię na 20 W ale myślę że jednak czas wymienić sprężyny choć po pomiarze długości jeszcze miały wymiar (38 cm ) Nie wiem co i kto robił z nimi wcześniej .... czy nie było coś kombinowane.
Macie jakieś pomysły, rady co zrobić ? Czy się nie bawić i wymienić te sprężyny na jakieś progresy czy cuś ...
Z góry dziękuję za wszystkie infa i rady
Lagi ...sprężyny
- Tim
- Miejscowość: Warszawa, Praga Płn.
- Motocykl: Nomad 1600
- VROC: 0
Szanowny kolego, pozwolę sobie,
po zakupie zaniedbanego nomada, lata temu, miałem pogo z przodu. zwykła wymiana oleju na świeży, zgodny ze specyfikacją serwisówki (10W) usunęła niepokój i problemy z kierowaniem.
polecam tutaj: vulcanrider
po zakupie zaniedbanego nomada, lata temu, miałem pogo z przodu. zwykła wymiana oleju na świeży, zgodny ze specyfikacją serwisówki (10W) usunęła niepokój i problemy z kierowaniem.
polecam tutaj: vulcanrider