Witam,
wiem, że podobny temat już był ale może macie jakieś świeże doświadczenia w tym temacie, sam zakupiłem żarówki jak wyżej plus białe klosze żeby wszystko grało i tak - białe światło jest ok można je nazwać pozycyjnym, może diagności przestaną się czepiać tudzież policja, że nieprzepisowe bo pomarańczowe, natomiast kierunki migają fajnie tylko wiadomo szybciej, wg przepisów 90xmin +/- 30 tj od 60 do 120xmin, generalnie jest niewiele szybciej wiem bo policzyłem , dokładanie rezystorów? trochę dużo rozgrzebywania instalacji, wymiana przerywacza? z tego co czytałem na forum jest zespolony z automatycznym wyłącznikiem więc prosta podmianka na taki do ledów nie wchodzi w grę, pytanie czy jeśli zostawię tak jak jest to przerywacz będzie szlak trafiał czy będzie działał bez szwanku, a może są już jakieś przerywacze dedykowane do VN to podpowiedzcie gdzie kupić, a może macie jakieś swoje przetestowane patenty na ledy to opiszcie
żarówki led dual color
Re: żarówki led dual color
Aaaa widzisz..... zapomniałem Ci powiedzieć..... diagnosci i policja juz sie tego nie czepia, bo bodajże od dwóch lat pomarańczowe postojowki w kierukowskazach sa w motocyklach dopuszone
Re: żarówki led dual color
temat ze zmianą ogarnięty, efekt moim zdaniem całkiem fajny tzn kierunki świecą się na biało na stałe a po włączeniu kierunkowskazu migają na pomarańczowo, wymieniłem przerywacz oryginalny na przerywacz do ledów EP 27 pięciopinowy, podłączenie filmik na youtube "kawasaki vulcan nomad hyperflash fix" plus żarówki led 66 P21/5W BAY15D dual color, plus białe szkła kierunków, szkła niestety minimalnie większe wiec wchodzą dość ciężko i pękają uchwyty montażowe przy próbie przykręcenia ale nie powinny wypadać