Elektronik
-
- Miejscowość: Tarnów
- Motocykl: VN 2000
Elektronik
Elektronik motocyklowy Małopolska
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
Re: Elektronik
Szukasz elektronika motocyklowego czy się sam ogłaszasz i to taka reklama oraz jednocześnie przywitanie po roku od rejestracji na Forum?
Tex66
-
Witam. Szukam elektronika. Nie reklamuję.
-
Witam. Mam pytanie, czy Vn2k ma złącze diagnostyczne. Mam problem z odpalaniem.
- Tex66
VN2k ma złączkę diagnostyczną. Jak samemu przeprowadzić autodiagnostykę masz na stronie 122-130 w Instrukcji Serwisowej VN 2000. Nie wszystkie kody błędów skutkują niemożliwością uruchomienia silnika.
To dla ułatwienia gdzie znaleźć złączkę.
To dla ułatwienia gdzie znaleźć złączkę.
Tex66
-
Wielkie dzięki za pomoc.
-
Jeszcze jedna sprawa ,nie mam instrukcji serwisowej ,więc nie mogę odczytać str 122-130. Jeśli masz szansę podesłać to będę wdzięczny. Pozdrawiam.
- Tex66
Cała instrukcję znajdziesz w sieci, wystarczy wpisać „VN 2000 Service Manual” i pobrać (ale jest to łamanie praw autorskich Kawasaki) i będziesz miał całą 661 stronicową instrukcję, nie tylko od strony 122-130.
Spójrz koniecznie na „Schemat połączeń systemu DFI” (DFI System Wiring Diagram) na stronie 102. Oczywiście, jak całą instrukcję, tak i schematy i układy oraz opisy do nich znajdziesz tylko w języku angielskim i jedynie czarno-białe ale od czegoś trzeba zacząć jak się ma pasję a nie tylko kaprys posiadania VN2k.
Tu dla zachęty (z autoryzacją) - Obwód elektryczny układu zapłonowego VN 2000 – (Ignition System Circuit).
Powodzenia
P.S.
Z tego co napisałeś „Mam problem z odpalaniem”, to rozumiem że rozrusznik kręci a jedynie silnik nie może się uruchomić?
Autodiagnostyka dotyczy tylko Układu DFI, więc w zadziałaniu rozrusznika w niczym nie pomoże.
Wtedy na stronę 559 a tam znajdziesz „Obwód elektryczny rozrusznika VN 2000” – (Electric Starter Circuit) i zabawa od której powinieneś zacząć jeżeli rozrusznik nie uruchamia się i nie obraca wału.
Spójrz koniecznie na „Schemat połączeń systemu DFI” (DFI System Wiring Diagram) na stronie 102. Oczywiście, jak całą instrukcję, tak i schematy i układy oraz opisy do nich znajdziesz tylko w języku angielskim i jedynie czarno-białe ale od czegoś trzeba zacząć jak się ma pasję a nie tylko kaprys posiadania VN2k.
Tu dla zachęty (z autoryzacją) - Obwód elektryczny układu zapłonowego VN 2000 – (Ignition System Circuit).
Powodzenia
P.S.
Z tego co napisałeś „Mam problem z odpalaniem”, to rozumiem że rozrusznik kręci a jedynie silnik nie może się uruchomić?
Autodiagnostyka dotyczy tylko Układu DFI, więc w zadziałaniu rozrusznika w niczym nie pomoże.
Wtedy na stronę 559 a tam znajdziesz „Obwód elektryczny rozrusznika VN 2000” – (Electric Starter Circuit) i zabawa od której powinieneś zacząć jeżeli rozrusznik nie uruchamia się i nie obraca wału.
Tex66
-
Witam, odpowiadam dopiero teraz bo jestem chory więc nie siedzę na forum. Ale odnośnie motoru to rozrusznik działa, jednak nie odpala. Więc myślę źe Twoja pomoc będzie bardzo w temacie. Dziękuję za pomoc i poświęcony czas. Pozdrawiam.