Witam
Jestem posiadaczem Vulcan Nomad FI 1500 z 2001 roku. Mam problem z przednim światłem. Sprawdzone zostały przekaźniki, przełączniki, instalacja...wszystko co mogłem to sprawdziłem. Światła dalej nie ma. Nie pokazuje się też prąd na oprawce żarówki. Dodam że wszystkie pozostałe światła działają. Przednie światło czasem się zapala, niewiadomo dlaczego i jak.
Ratujcie bo w sobotę zlot
Brak przedniego światła
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
Re: Brak przedniego światła
Wersja USA, Kanada i Australia?
Czy prąd (+) jest na przełączniku świateł drogowe/mijania po uruchomieniu silnika?
Czy prąd (+) jest na przełączniku świateł drogowe/mijania po uruchomieniu silnika?
Tex66
Wersja USA
Światło automatycznie się zapala po uruchomieniu silnika.
Po zgaszeniu stacyjka i ponownym odpaleniu światła nie ma. Ciężko jest wtedy miernikiem sprawdzic czy jest prąd.
Światło automatycznie się zapala po uruchomieniu silnika.
Po zgaszeniu stacyjka i ponownym odpaleniu światła nie ma. Ciężko jest wtedy miernikiem sprawdzic czy jest prąd.
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
Chciałem pomóc więc zadałem proste pytanie, „Czy prąd (+) jest na przełączniku świateł drogowe/mijania po uruchomieniu silnika?”, czyli kiedy silnik pracuje.
- Jaki jest problem czy trudność, żeby sprawdzić czy na przewodzie BL/Y (niebiesko-żółty) jest prąd w czasie gdy silnik jest uruchomiony?
Że po zgaszeniu silnika, prądu (+) nie ma na przełączniku świateł oraz to, że światła w wersji USA, Kanada i Australia powinny zapalić się po uruchomienia silnika to wiem bardzo dobrze.
Na Forum jesteś raptem od dzisiaj i jak widzę, że wolisz filozofować, że „….. światła nie ma. Ciężko jest wtedy miernikiem sprawdzić czy jest prąd”.
Problem jest prosty.
Powodzenia
- Jaki jest problem czy trudność, żeby sprawdzić czy na przewodzie BL/Y (niebiesko-żółty) jest prąd w czasie gdy silnik jest uruchomiony?
Że po zgaszeniu silnika, prądu (+) nie ma na przełączniku świateł oraz to, że światła w wersji USA, Kanada i Australia powinny zapalić się po uruchomienia silnika to wiem bardzo dobrze.
Na Forum jesteś raptem od dzisiaj i jak widzę, że wolisz filozofować, że „….. światła nie ma. Ciężko jest wtedy miernikiem sprawdzić czy jest prąd”.
Problem jest prosty.
Powodzenia
Tex66
Nie filozofuje tylko pisałem, że raz prąd jest a raz go nie ma przy odpalonym silniku. Trzy razy z rzędu działa, a za czwartym razem ginie.
dzięki za pomoc
ogarnięte.
ogarnięte.
Jaka była przyczyna?
Live free or die
Komar, Romet, Ogar, WSK, ETZ250, CZ350, HAYABUSA, CBR1100, VN 1500 NOMAD, ST1300, VN1700 VOYAGER
Komar, Romet, Ogar, WSK, ETZ250, CZ350, HAYABUSA, CBR1100, VN 1500 NOMAD, ST1300, VN1700 VOYAGER