yanosik.pl
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
yanosik.pl
Czy ktoś ma doświadczenia z tym sprzętem?
Dzisiaj to znalazłem i ciekaw jestem jaka jest skuteczność.
http://yanosik.pl/terminal
Dzisiaj to znalazłem i ciekaw jestem jaka jest skuteczność.
http://yanosik.pl/terminal
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
- VROC: 0
Też go mam w telefonie i działa, choć najlepszym rozwiązaniem jest radio CB. Yanosik będzie informował o każdym fotoradarze i o miejscach gdzie stoją gliny z suszarką - albo gdzie stali kiedyś i ktoś to miejsce zaznaczył i potem już nikt nie odznaczył. Efekt jest taki że co chwilę dostajesz komunikat o jakimś radarze czy kontroli ale często nieaktualne i niepotrzebnie się człowiek stresuje i zwalnia. Ale wypróbować można i samemu ocenić.
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
A dużo danych pobiera ta aplikacja? Ja mam 1 GB transfer ale dużo korzystam z internetu w komórce i nie chciałbym aby wsio poszło na tą aplikacje?MarKov pisze:na Androidzie mam (nadmieniam iż potrzebny jest cały czas transfer danych czyli dostęp do netu) i jak na razie się sprawuje dobrze info dociera ale i tak wszystko jest uzależnione od innych użytkowników
Z tego co czytałem te informacje są niby na bieżąco aktualizowane tylko zastanawia mnie w jaki sposób tzn. co jedzemy autem mijamy patrol i wysyłamy jakieś info? Mnie również ciekawi zasada działania tego sprzętu bo kurde przenoszenie CB nie zawsze też skutecznego bywa męczące a to mimo wszystko zawsze masz przy sobie. Wiadomo lepiej jeździć bezpiecznie ale czasami ograniczenia są w tak dupiato dobranych miejscach, że głowa mała, a i ciekawi mnie jak na to patrzy policja? bo pamietam kiedyś były sprzedawane takie wykrywacze radarów za które można było nieźle beknąć.
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Chyba wcięło mój jeden post, ale nic.
Właśnie z tą aktualizacją, jak ma się terminal to mijając nieprzyjaciela wciska się dedykowany przycisk ostrzeżenia. Gorzej jest z anulowaniem, bo jak rozumiem ktoś musi wykasować ostrzeżenie.
Właśnie z tą aktualizacją, jak ma się terminal to mijając nieprzyjaciela wciska się dedykowany przycisk ostrzeżenia. Gorzej jest z anulowaniem, bo jak rozumiem ktoś musi wykasować ostrzeżenie.
marekfg pisze:i ktoś to miejsce zaznaczył i potem już nikt nie odznaczył
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- MarKov
- Miejscowość: WARSZAWA
- Motocykl: VN 1700 CLASSIC TOURER
- VROC: 27362
Mam na Androidzie (jak na razie bezpłatny nie licząc transferu danych) wszystko się odbywa poprzez wciśnięcie odpowiedniego klawisza z info a później jeszcze raz potwierdzić trzeba działać jakoś działa info o wypadkach czy kolizjach miałem i można było wcześniej pomyśleć o objeździe a i o "sreberkach" tez informuje jednak wszystko i tak pozostaje w rekach innych użytkowników którym nie zawsze się chce przekazać dalej info
-
- Miejscowość: okolice Trójmiasta
- Motocykl: VN 800 Classic
Sam nie używałem, ale dosłownie dwa dni temu recenzję tego systemu przedstawił mi znajomy po dłuższym czasie użytkowania:
Wszystko było dobrze (chociaż ponoć aktualna Automapa ze swoim "możliwa kontrola radarowa" sprawdza się nawet lepiej) póki jakiś gówniarz (prawdopodobnie, tylko domysły) nie zaczął się wydurniać i nagle na trasie do Lęborka pojawiło się pełno "ostrzeżeń" w idiotycznych miejscach np. na stacji benzynowej albo na parkingu pod biedronką.
Niestety większość podobnych idei które bazują na rozsądku i życzliwości ogółu ludzi zwanego "masą" skazane jest na porażkę ponieważ Normalny człowiek + anonimowość + publiczność = kompletny dupek
Były kiedyś antyradary które przyjmowały formę sporej krzynki montowanej w widocznym miejscu (w końcu kierowca musiał ją widzieć), za smartphona, nawigację czy tableta natomiast nikt raczej chwytać nie będzie.
A nawet jeżeli, aplikację opisze się jako "Tetris"
Wszystko było dobrze (chociaż ponoć aktualna Automapa ze swoim "możliwa kontrola radarowa" sprawdza się nawet lepiej) póki jakiś gówniarz (prawdopodobnie, tylko domysły) nie zaczął się wydurniać i nagle na trasie do Lęborka pojawiło się pełno "ostrzeżeń" w idiotycznych miejscach np. na stacji benzynowej albo na parkingu pod biedronką.
Niestety większość podobnych idei które bazują na rozsądku i życzliwości ogółu ludzi zwanego "masą" skazane jest na porażkę ponieważ Normalny człowiek + anonimowość + publiczność = kompletny dupek
Policja nie ma co patrzeć bo to jest aplikacja w telefonie - nie potrafię sobie wyobrazić funkcjonariusza który przy kontroli pojazdu sprawdza zawartość telefonuDomel pisze:a i ciekawi mnie jak na to patrzy policja?
Były kiedyś antyradary które przyjmowały formę sporej krzynki montowanej w widocznym miejscu (w końcu kierowca musiał ją widzieć), za smartphona, nawigację czy tableta natomiast nikt raczej chwytać nie będzie.
A nawet jeżeli, aplikację opisze się jako "Tetris"
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
Polecam choćby dla sportu wszystkim którzy mają telefon z Androidem. Ostatnio dostawałem ostrzeżenia nawet o miejscach gdzie miała stać i łapać inspekcja ruchu drogowego - i faktycznie stali. Szok normalnie No i jeśli taki bajer uzna człowiek za nieprzydatny można go usunąć równie łatwo jak się go ściągnęło albo i łatwiej. Punkty gdzie stoją gliny czy inne atrakcje dodaje się dziecinnie łatwo. Siemka.
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Nie wiem czy się zmieniła czy nie ale ja osobiście nie mrugam. A to z jednego prostego powodu. Kiedyś była nagonka na jednego kolesia (dodam, że Policyjna) i dzięki tej "życzliwości kierowców" koleś zwiał bo wiedział, że policja stoi.... Tak czy owak każdy robi jak uważa....Hubas pisze:No właśnie dlaczego tak się dzieje ? Czyżby zmieniała się nasza Polska mentalność ?Daromax pisze: Nie ma to jak mrugnąc swiatelkiem ale coraz mniej kierowcow to robi
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
1 GB? Świat i ludzie... Korzystam z nawigacji online (Naviexpert), która ma te same funkcjonalności co Yanosik. Ze względu na specyfike pracy odpalam go niemal zawsze. I nigdy nie przekroczyłem moich 500MB.Nabes pisze:A dużo danych pobiera ta aplikacja? Ja mam 1 GB transfer ale dużo korzystam z internetu w komórce i nie chciałbym aby wsio poszło na tą aplikacje?MarKov pisze:na Androidzie mam (nadmieniam iż potrzebny jest cały czas transfer danych czyli dostęp do netu) i jak na razie się sprawuje dobrze info dociera ale i tak wszystko jest uzależnione od innych użytkowników
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Potwierdzam Naviexperta. Jeździłem kiedyś na nim 2 lata, wtedy nie było nawigcji za niskie pieniądze. Zdejmował z netu tylko trasę, którą miałem się poruszać. Dopiero po zmianie kursu pobierał nową trasę, co trwało dość krótko, chyba, że byłem w mieście, to mogło spowodować niepotrzebny stresik Także nie wymagało to, aż tak dużej ilości danych. Info o POI wysyłało się po naciśnięciu odpowiedniego klawisza, a faktycznie wtedy nie było to takie popularne, więc i mniej badziewnie zgłoszonych POI z radarami itp.MaciekSz pisze:1 GB? Świat i ludzie... Korzystam z nawigacji online (Naviexpert), która ma te same funkcjonalności co Yanosik. Ze względu na specyfike pracy odpalam go niemal zawsze. I nigdy nie przekroczyłem moich 500MB.Nabes pisze:A dużo danych pobiera ta aplikacja? Ja mam 1 GB transfer ale dużo korzystam z internetu w komórce i nie chciałbym aby wsio poszło na tą aplikacje?MarKov pisze:na Androidzie mam (nadmieniam iż potrzebny jest cały czas transfer danych czyli dostęp do netu) i jak na razie się sprawuje dobrze info dociera ale i tak wszystko jest uzależnione od innych użytkowników
Yanosika robił kolega kolegi, który to na początku testował, bardziej jako badanie, gdzie był, ile jechał km/h (średnie itd), potem wchodził do kompa i patrzał na mapie jak Yanosik wyrysował jego historię jazdy. Teraz nie mam kontaktu z kolesiem, ale z tego co pamiętam to wzbraniał się przed CB co niejednokrotnie przy jego jeździe z Yanosikiem naraziło go na wysoką punktację jazdy przez "Misiaków"
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.