Duży przebieg motocykla.
-
- Miejscowość: Jasło
- Motocykl: Vulcan 900 Classic LT
- VROC: 35374
Duży przebieg motocykla.
Witam. Mam pytanko zwiazane z dosc duzym przebiegiem motocykla a mianowicie jest to ponad 90 000 mil czyli ponad 140 000 km. Co sie wiąże z takim przebiegiem? Jakies remonty silnika typu rozrząd itp. Moze ktos z was ma moto z takim przebiegiem. Bede wdzieczny za wszelkie uwagi, sugestie itp.
Pozdrawiam
Mairon
Pozdrawiam
Mairon
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
łosz kurcze to prawie tyle co sprowadzany dizel z cofniętym licznikiem .
Jestes w bardzo dużym błędzie sądząc, że stan motocykla jest ścisle związany z jego przebiegiem i z takim podejściem masz duże szanse kupić złom z małym przebiegiem. Szukaj motocykla w dobrym stanie technicznym i nie zawracaj sobie d..y przebiegiem który zawsze można "skorygować".
Ja osobiście wolałbym moto z dużym przebiegiem które było jeżdżone na trasie niż "paździocha" z paroma tysiącami na którym ktoś uczył się latania na gumie.
jestem tego samego zdania zwłaszcza że większość z nas kupując moto z przebiegiem 10-30 tyś nie ma pewności że coś nie było poprawiane wiertarką , już pomijam fakt 10 letniego moto z przebiegiem
6 000 km, pewnie DA SIĘ taki trafić ale taki egzemplarz nawet nie zdąży zjechać do polski i już jest sprzedany, faktyczny przebieg=wizualne zużycie, a nie stan licznika.
Jestes w bardzo dużym błędzie sądząc, że stan motocykla jest ścisle związany z jego przebiegiem i z takim podejściem masz duże szanse kupić złom z małym przebiegiem. Szukaj motocykla w dobrym stanie technicznym i nie zawracaj sobie d..y przebiegiem który zawsze można "skorygować".
Ja osobiście wolałbym moto z dużym przebiegiem które było jeżdżone na trasie niż "paździocha" z paroma tysiącami na którym ktoś uczył się latania na gumie.
jestem tego samego zdania zwłaszcza że większość z nas kupując moto z przebiegiem 10-30 tyś nie ma pewności że coś nie było poprawiane wiertarką , już pomijam fakt 10 letniego moto z przebiegiem
6 000 km, pewnie DA SIĘ taki trafić ale taki egzemplarz nawet nie zdąży zjechać do polski i już jest sprzedany, faktyczny przebieg=wizualne zużycie, a nie stan licznika.
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
Re: Duży przebieg motocykla.
Masz na myśli konkretny model motocykla czy tak ogólnie pytasz.Mairon pisze:Witam. Mam pytanko zwiazane z dosc duzym przebiegiem motocykla(..)Bede wdzieczny za wszelkie uwagi, sugestie itp.
Wysilone crossy wymagają napraw po kilku motogodzinach
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
-
- Miejscowość: KOSZALIN
- Motocykl: moto vacante...
dlatego lepiej kupować od motocyklisty ze znanego źródła bo ma sie większe prawdopodobieństwo że ktoś robił dla siebie bo długo miał moto i duzo jeździł, więc siłą rzeczy musial serwisować. a handlarze jak to handlarze, jeden jest w porządku drugi nie. W autach potrafią wkręty wkręcić w wyrobione tuleje gumowe zawieszenia żeby nie stukało , więc w motorze tez coś "odpicują"
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
czy ma 25 faktycznie nie wiem 226 to raczej nie to nie dizel , powiedzmy że wiekszość elementów motocykla wskazywało by na te 25 tyś przynajmniej wg mojego kolegi motocyklisty, z którym kupowałem moto kolegi serwisanta i jego kolegi pomocnika też, ale akurat to co mi dzwoni to jest opcja że to co w innych motocyklach drynda ponoć przy 15 tyś, z tego co wiem to niektórzy nie tyle co cofaja liczniki ile odkręcają linki i wio przez 5 sezonów nie nabijają km . no też tak możnajano pisze:No wlasnie Mayones, a Ty sie dziwisz, ze cos Ci dzwoni w silniku.... Motor ktory ma przejechane 126tys (albo moze 226) juz tak chyba ma :-) hehe
choć pewne awarie czy naprawy pewnie mogą świadczyć o przebiegu np pompa wody + skrzynia z wodzikami to podobno przy ok 55-60 tyś km.
- jano
- Miejscowość: Krakow - Wieliczka
- Motocykl: VN 800 classic
Wiem. Paterzylem na zdiecia na ogloszeniach. Ogladalem taki co mial jakies 20 tys, i wydaje mi sie ze jedynka by sie przed to zmiescila, :-) Czyli moze VN 900 maja juz 6cio cyfrowe. Z ciekawosci, sproboj zerknac na display tak spod kata - wtedy czasami mozna zobaczyc nawet cyfry ktore nie sa wyswietlone.Mars pisze:VN 900 ma licznik cyfrowy, a nie mechaniczny.jano pisze:Nie wiem jak VN 900, ale VN 800 ma tylko pięcio-cyfrowy licznik.