Vulcan 900
Vulcan 900
Witam serdecznie wszystkich miłośników Kawasaki Vulcan.Mam do Was dwa pytania-czy mleczny zbiornik znajdujący się przy pasku napędowym za chromowaną pokrywa to zbiornik wyrównawczy? Wymieniałem ostatnio płyn chłodnicze w vn 900 i weszło mi tylko 1,5litra,a dolewałem do momentu ,aż włączył się wentylator i co teraz mam zrobić.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.Husy.
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
A spuszczales , stary plyn ze zbiornika wyrownawczego ? jak nie to mniej wiecej tyle ci wejdzie , caly uklad ma 2,2litra. Ale jak spuszcales tez ze zbiornika wyrownawczego to powinno ci wejsc mniej wiecej 2,2litra( moze byc czaem troche mniej-jakies 0,1 litra.
wszystko zalezy od tego ile ci go zeszlo jak spuszczales przy zalozeniu ze uklad byl pelny przed wymiana- to tyle samo powinno ci wejsc po wymianie. jak chceesz robic takie rzeczy sam -sciagnij serwisowke z neta-jest tam sporo waznych informacji.
wszystko zalezy od tego ile ci go zeszlo jak spuszczales przy zalozeniu ze uklad byl pelny przed wymiana- to tyle samo powinno ci wejsc po wymianie. jak chceesz robic takie rzeczy sam -sciagnij serwisowke z neta-jest tam sporo waznych informacji.
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
- Sheriff
- Miejscowość: Koog aan de Zaan
- Motocykl: Versys 1000 GT
- VROC: 30486
Hej wymieniając płyn spuszczasz płyn z chłodnicy korkiem (pod chłodnicą) oraz ze zbiorniczka. W większości moto trzeba ten płyn wyciągnąć ze zbiornika pompką lub wedle woli inaczej bo spuszczając z chłodnicy nie zawsze on schodzi.
Napełniając układ nalewasz płyn korkiem który jest pod zbiornikiem paliwa po jego lewej stronie a później dolewasz do zbiornika wyrównawczego lejąc do samego zbiorniczka nie napełnisz układu chłodzenia.
Napełniając układ nalewasz płyn korkiem który jest pod zbiornikiem paliwa po jego lewej stronie a później dolewasz do zbiornika wyrównawczego lejąc do samego zbiorniczka nie napełnisz układu chłodzenia.
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
Hej kolego , najlepiej wejdz na jakiegos chomika czy tego typu portal i sciagnij, ja sciagalem z chomika. Co prawda do mojej 800 ale byly tez inne do 900 classic i Custom -niewiele sie roznia -z przyczyn obiektywnych.
Rolling, rolling, rolling.........
Hej znalazłem taką stronę ,wpiszcie w google RON AYERS.COM i po ukazaniu się strony wybiera się motocykl i jego markę( np kawa vn 900 classic vn900-BAF lub vn900-DAF, a mój adres t husy@wp.pl Pozdrawiam. Husy