Witam serdecznie .
Chciałem zapytać tych którzy mają w tym temacie jakieś doświadczenie ,szlifować czy nie.
Opinie są mocno podzielone. Ja byłbym skłonny szlifować jednak chciałem zapytać czy ktoś
to autentycznie robił w swoim silniku ile przejechał , polecił mi firmę która mu to robiła.
Szlif wału i dorabianie panewek wału w kawasaki vn 750.
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Mnie ostatnio szlifowali ze skutkiem takim, że wał jest do wyrzucenia. Podobno da się to dobrze zrobić, ale ja nie chciałem ryzykować właśnie ze względu na to, że zdania są podzielone, a gwarancji nikt nie chciał dać. Wymianę wału lub silnika uważam za bardziej zasadną.
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
-
- Miejscowość: zabrze
- Motocykl: vulcan 750,roadstar silverado 1600
- VROC: 0
Hej ja robiłem szlif ale jeszcze nie złożyłem silnika ,droga sprawa ,dolicz jeszcze koszt łożysk ,uszczelek i roboty to wyjdzie okrągła sumka.niedawno mieli w rybniku w m-motor, silnik za trzy klocki z gwarancją osłuchałem go przed demontażem z ramy był naprawde w dobrym stanie ,z dobrą kompresją plułem se w brodę ale było już za pózno,powodzenia jakby co pisz na pw