PPV pisze:Tak z ciekawości, nowy custom 800 był tańszy, czy droższy niż classic? Teraz np cena 900 - 34900 za classica, 36500 za customa
Kris łańcuch to można chyba naciągnąć/wymienić. Opony też sprawdź, bo to kilka stówek na dzień dobry może być.
Jak to wyglądało w latach 90 to nie wiem, ale dziś faktycznie jest tak, że 800 custom zwykle jest trochę tańsza od Classiców, które zazwyczaj są też doposażone w lightbary, podesty, jakieś sakwy itp.
W 900 jest trochę inaczej bo tu Custom to jest praktycznie inny motocykl. Aluminiowe koła, fantazyjne malowania = wysoki współczynnik kultowości

Poza tym w 800 Customa zaczęli produkować o rok wcześniej od Classica, który w założeniu miał być taką "bogatszą" wersją.
Kris_82 pisze:Custom faktycznie ciut wysoki. Nogi muszę mieć bardzo wyciągnięte do przodu. Ale te przednie ogromne i cienkie koło.... Strasznie mi się podoba. Na razie mam dylemata jak cholera.

Cóż, kwestia gustu i przyzwyczajenia. Wagowo obie wersje 800 są podobne. Do podnóżków trzeba się będzie przyzwyczaić. Niektórzy właściciele customów twierdzą, że są łatwiejsze w prowadzeniu - ja nie podejmuję się porównania, na customie nie jeździłem, a z opanowaniem Classica nie miałem żadnych problemów.
Z kolei jak jeździłem na 900 to tam dopiero miałem mocno wyciągnięte do przodu nogi, a mimo to jeździło się super (ale jeździłem także na Classicu czyli z podestami)!