Raczej nie tak jak w powyższych postach szanownej braci. Ale z czasem może nauczą się kultury od innych. Oby.fitter pisze:Po mnie zalogowało się kilku innych osobników i ani widu ani słychu, choć co niektórzy prosili już o pomoc czy poradę. Wiem, że w ten sposób sami sobie wyrabiają opinię, ale mimo wszystko żal młodzieży. Jak tak zaczynają to co będzie na trasie?
Motocyklowy savoir vivre
- Yamak
- Miejscowość: Przasnysz
- Motocykl: Vn 1500 Nostradamus
- VROC: 31253
Zarażony A1Vn1500
VROC #31253
Bike - Nostradamus
VROC #31253
Bike - Nostradamus
- Ronin
- Miejscowość: Wysokie Mazowieckie
- Motocykl: vulcan 1600 nomad
- VROC: 0
Ja myślę że życie samo w sobie jest nauczycielemYamak pisze:Po mnie zalogowało się kilku innych osobników i ani widu ani słychu, choć co niektórzy prosili już o pomoc czy poradę.
a człowiek może nabierać pewnych wartości całe życie i głupi umrzeć....
Nikt nie steruje własnym życiem. Najlepsze, co można zrobić, to pozwolić sobą kierować tym, którzy są dobrzy, którzy cię kochają
– Orson Scott Card
– Orson Scott Card
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Nie generalizowałbym że ludzie dzielą się na buraki, ziemniaki i błękitno krwistych. Wcale nie dlatego że moim pierwszym postem nie było przywitanie . To że ktoś się zarejestrował i nic nie napisał a np tylko czyta to też chyba nie powód do linczu, przyjdzie czas i odwaga to się przywita. Tak samo, nie wszyscy zawróceni do przywitalni okazali się burakami. Co może wynikać choćby z masowości i anonimowości jaka jest domeną internetu i wpadając tu z rynsztoku wszystkich innych witryn, na forum, nie da się ukryć że inne niż wszystkie inne, można nieoczekiwanie wyglądać jakby się właśnie z owego kanału wyszło.
prawdą jest, tak samo jak fakt iż czasem wystarczy spokojna stróżka wody a popękają najbardziej zatwardziałe kamienieLuzak pisze:Nawet jak będziesz betoniarą lać to u niektórych nie dasz rady :-)
Ja-jo jestem za tym co napisałeś... też nie generalizowałabym ludzi
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Moze w tym momencie,
jeszcze nie maja nic do powiedzenia, choc przywitac sie wypada...
ale ja ciagle wierze w ludzi...
[ Dodano: Pią Lut 18, 2011 ]
osobiscie lubie pasjami czytac, co tez te "grzybki" maja do powiedzenia...
[ Dodano: Pią Lut 18, 2011 ]
to "grzybki" przez niego przemawiaja...kazuhira pisze:Ja-jo, jesteś wielki
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- broda
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Szara Eminencja VN 2000
- VROC: 33010
Myślę, że za to nikt nie zlinczuje. Ja długo czytałem, zanim się pojawiłem w powitalni.Ja-jo pisze:To że ktoś się zarejestrował i nic nie napisał a np tylko czyta to też chyba nie powód do linczu
Małe upomnienie nikogo nie krzywdzi, tylko ukierukowuje.
Śmiesznie wygląda facet, który wpada i pyta jakim kluczem odkęcić
śrubę 17-stkę, przy kole.
Ja tyko chciałem poczytać opini o VN-ch i zobacz co się narobiło
Takie małe OT.
"Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania." - Voltaire
Były Preludomaniak
Były Preludomaniak
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Krasnal pisze:Moze w tym momencie,
[ Dodano: Pią Lut 18, 2011 ]to "grzybki" przez niego przemawiaja...kazuhira pisze:Ja-jo, jesteś wielki
grzybki powiadasz
Małe upomnienie jest jak najbardziej OK. Chodziło mi o ton tej dyskusji, który jak to odebrałem, stał się nieco jednobiegunowy to też napisałem to jako swoistą kontrę. Albo może bardziej uzupełnienie ww opinii.
Ostatnio zmieniony pt lut 18, 2011 przez Ja-jo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: Kawasaki VN 1500
- VROC: 0
dyskusja zmienila ton widać co ludziom na sercu leży.
patrząc z inne strony każde forum, klub , grupa czy inne zrzeszenie musiałoby mieć grube i to wielowarstwowe sito by odsiewać, no właśnie kogo? i tu lecimy juz w stronę rasizmu!
niech samo sie weryfikuje, z kim pogadamy a kto sam po pewnym czasie zniknie
patrząc z inne strony każde forum, klub , grupa czy inne zrzeszenie musiałoby mieć grube i to wielowarstwowe sito by odsiewać, no właśnie kogo? i tu lecimy juz w stronę rasizmu!
niech samo sie weryfikuje, z kim pogadamy a kto sam po pewnym czasie zniknie
Konfitury z zakazanych owoców - to dopiero przysmak.
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Ale narozrabiałem :roll: Ja-jo - nie miałem na myśli Ciebie, ani nie wskazywałem nikogo personalnie. Nikogo również nie dzieliłem na błękitnokrwistych i resztę. Po prostu zauważyłem fakt, który się zdarzył a nawiązuje do dobrego wychowania. Skoro mam problem i loguję się na forum prosząc o pomoc to (przynajmniej wg mnie) wypada się przedstawić. Internet istnieje już od lat i jest wypracowana jakaś "netykieta" - to chyba zobowiązuje. A jeśli nie ona to zasady dobrego wychowania.
A co do czytania forum - wszak można je czytać bez logowania, co czyniłem zanim podjąłem decyzję o wstąpieniu do powitalni. I mimo blokady niektórych wątków czy działów można było się sporo dowiedzieć. Można też czytać będąc zalogowanym i nic nie pisać - tego też nikt nie zabroni. Ale jak proszę o pomoc to... vide w/w
Trochę zeszliśmy z tematu szosowego na sieciowy - sorki i mea culpa.
A co do czytania forum - wszak można je czytać bez logowania, co czyniłem zanim podjąłem decyzję o wstąpieniu do powitalni. I mimo blokady niektórych wątków czy działów można było się sporo dowiedzieć. Można też czytać będąc zalogowanym i nic nie pisać - tego też nikt nie zabroni. Ale jak proszę o pomoc to... vide w/w
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Bez przesady, tak tu juz mamy...fitter pisze:Ale narozrabiałem :roll: Ja-jo - nie miałem na myśli Ciebie, ani nie wskazywałem nikogo personalnie. Nikogo również nie dzieliłem na błękitnokrwistych i resztę. Po prostu zauważyłem fakt, który się zdarzył a nawiązuje do dobrego wychowania. Skoro mam problem i loguję się na forum prosząc o pomoc to (przynajmniej wg mnie) wypada się przedstawić. Internet istnieje już od lat i jest wypracowana jakaś "netykieta" - to chyba zobowiązuje. A jeśli nie ona to zasady dobrego wychowania.
zaraz nas Badger wyprostuje i bedzie miodzio...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074