VN900 czy VN1500- prośba o opinie, porównanie, wrażenia etc.
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
ja też szukałem 1600, a się napaliłem jak zobaczyłem mojego V2K tylko na focie i sprowadzałem w ciemno była okazja i tyle pełny zestaw zadowolenia i wszystko la gitarra a okazje zawsze mogą być i tak jak pisał Andreas warto by się przyjrzeć
A co do 1600 plusów mnóstwo a minusów szukać trzeba długo, dlatego szukałem 1600 ale to pogadamy Domel przy okazji na naszych spotkaniach to po to są żeby powymieniać się wiedzą i wsiech myślę że za niedługo się obaczym i
A co do 1600 plusów mnóstwo a minusów szukać trzeba długo, dlatego szukałem 1600 ale to pogadamy Domel przy okazji na naszych spotkaniach to po to są żeby powymieniać się wiedzą i wsiech myślę że za niedługo się obaczym i
No no przy najbliższej okazji pogadamyThomas pisze:ja też szukałem 1600, a się napaliłem jak zobaczyłem mojego V2K tylko na focie i sprowadzałem w ciemno była okazja i tyle pełny zestaw zadowolenia i wszystko la gitarra a okazje zawsze mogą być i tak jak pisał Andreas warto by się przyjrzeć
Spoko dzięki wszystkim za opinie, tak jak napisałem nie mam ciśnienia ze zmianą obecnego więc na spokojnie, na 99% skończy się to tak, że jeszcze sezon przelatam na tym co mam a dopiero przyszła jesień wzmoży moje poszukiwania ze względu też na niższą cenę, no chyba, że wcześniej trafi się coś naprawdę wyszukanego. Typ już swój mam i na dzień dzisiejszy po dość obfitych rozmowach na spotkaniach face2face oraz waszych opiniach tu na forum wiem, że wybór padnie najprawdopodobniej na 1600, tak więc raz jescze dzięki za pomoc i za opinie.
- Thomas
Domel pisze:Spoko dzięki wszystkim za opinie, tak jak napisałem nie mam ciśnienia ze zmianą obecnego więc na spokojnie, na 99% skończy się to tak, że jeszcze sezon przelatam na tym co mam a dopiero przyszła jesień wzmoży moje poszukiwania ze względu też na niższą cenę, no chyba, że wcześniej trafi się coś naprawdę wyszukanego. Typ już swój mam i na dzień dzisiejszy po dość obfitych rozmowach na spotkaniach face2face oraz waszych opiniach tu na forum wiem, że wybór padnie najprawdopodobniej na 1600, tak więc raz jescze dzięki za pomoc i za opinie.
- Thomas
http://motoexclusive.otomoto.pl/kawasak ... 35247.html
Tu macie taki sam jak od Steve-a nawet wydechy tylko błąd bo pisze 1500 a jest 1600 ja u tego gościa kupiłem swojego , Diablo i Sławek i kilku z forum też i jest gitarra
Tu macie taki sam jak od Steve-a nawet wydechy tylko błąd bo pisze 1500 a jest 1600 ja u tego gościa kupiłem swojego , Diablo i Sławek i kilku z forum też i jest gitarra
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
1500 ma w zasadzie jedną wadę problem we wcześniejszych modelach z napędem pompy.
Temat był już wałkowany na forum
1600 w zasadzie bez typowych problemów.
A po przesiadce z 800 na 1600 Nomad.
Na początku brakowało obrotów bo charakterystyki tych silników są diametralnie inne.
Różnicy w przyspieszaniu nie zauważyłem znaczącej bo nieco większą moc niweluje znacznie większa masa.
W prowadzeniu trzeba bardziej uważać w korku w mieście bo jest dłuższy i masa też robi swoje.
Na trasach dużo lepiej się jeździ.
Ogólnie jestem zadowolony ze zmiany.
Jak już Maciek wspomniał 900 byłaby chyba rozczarowaniem po przesiadce z 800
Jak na solówkę poszukałbym Meanstika, lepsze zawieszenie lepsze zaciski
Nomad ok
Classic 1600 po prostu bez kufrów nomad i z wydechem po jednej stronie.
classic 1500 jedna tarcza hamulcowa z przodu i czasami brakuje tu hebla.
Na początku brakowało obrotów bo charakterystyki tych silników są diametralnie inne.
Różnicy w przyspieszaniu nie zauważyłem znaczącej bo nieco większą moc niweluje znacznie większa masa.
W prowadzeniu trzeba bardziej uważać w korku w mieście bo jest dłuższy i masa też robi swoje.
Nomad ok
Mam wrażenie, że on już był wystawiony tylko bez kufrów, jeżeli się nie sprzedał to coś jest nie do końca chyba z nim okThomas pisze:Tu macie ciekawą aukcje
http://moto.allegro.pl/Sh...5&ars_rule_id=4
o ile dalej szukacie
Dzięki Abrams i tak też zostaje tzn. dzisiaj zacząłem rozbierać swoją 800'tkę i z niej robię solówkę ale przyszły sezon mam nadzieję rozpocząć na 1600Abrams pisze:1500 ma w zasadzie jedną wadę problem we wcześniejszych modelach z napędem pompy.
Nomad ok
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Po mojemu też juz go widziałem, tylko na innym tle.Thomas pisze:Tu macie ciekawą aukcje
http://moto.allegro.pl/ShowItem2.php?it ... _rule_id=4
o ile dalej szukacie
A poza tym to u mnie się pojeb... i muszę mocno rękawy zakasać na ten 2012 rok, coby było dobrze
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Mam 194 cm wzrostu i waga cos kole 110, latam tez vn900 ale kupilem go tylko dlatego ze nie stac mnie bylo na vn1700 i vn2000 czy nawet na vtx1800 pozatym balem sie tak ciezkiego moto no wgre jeszcze wchodzil c1800 tak wiec wybralem vn900 - dlaczego
Dlatego ze jest to najwiekszy gabarytowo moto do 1000 cm, niezbyt ciezki wlasciwie moge powiedziec ze przy moich gabarytach czuje sie jakbym dosiadal rower, jezdzi mi sie spoko, problem mam tylko z biegami (tzn z wrzucaniem ich pieta - narazie nie wiem czy za nisko ta galka czy oco chodzi). Nie chcialem moto starego bo nie znam sie na mechanice, chcialem moto o duzym zasiegu wtedy odpadly wszystkie marki poza vulcanami :P No i w taki sposob wszedlem w posiaddanie vn900 wersja europejska - troche tez szczescia mialem przy zakupie i teraz mam i jestem przeszczesliwy.
Pozdrawiam
Ps. moto wybieralem przez 8 lat w miedzy czasie poruszajac sie maxi skuterem
Dlatego ze jest to najwiekszy gabarytowo moto do 1000 cm, niezbyt ciezki wlasciwie moge powiedziec ze przy moich gabarytach czuje sie jakbym dosiadal rower, jezdzi mi sie spoko, problem mam tylko z biegami (tzn z wrzucaniem ich pieta - narazie nie wiem czy za nisko ta galka czy oco chodzi). Nie chcialem moto starego bo nie znam sie na mechanice, chcialem moto o duzym zasiegu wtedy odpadly wszystkie marki poza vulcanami :P No i w taki sposob wszedlem w posiaddanie vn900 wersja europejska - troche tez szczescia mialem przy zakupie i teraz mam i jestem przeszczesliwy.
Pozdrawiam
Ps. moto wybieralem przez 8 lat w miedzy czasie poruszajac sie maxi skuterem