VN750
Ja zalewam bak do pełna (żeby bak nie rdzewiał), zakręcam kranik paliwa, spuszczam benzynę z gaźników (żeby się osad nie robił) a motor ładnie przykrywam starym dużym prześcieradłem żeby się nie kurzył. Akumulator wyjmuje i podpinam do automatycznej ładowarki. Kupiłem taką niedrogą, bardzo małej mocy żeby podtrzymywała aku i nie ciągnęła za dużo z gniazdka.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III
Ramms, aku wyciągnij i co jakiś czas doładuj, albo podłącz do automatycznej ładowarki (sama pilnuje stan naładowania a jak trzeba to sama doładowuje), spuść paliwo z gaziorów, sprawdz ciśnienie w kołach. Jak garaż suchy to OK nic mu nie będzie. Aha umyj dokładnie moto, rzuć jakiś preparat na lakier i chromy I ODLICZAJ Z NIECIERPLIWOŚCIĄ DNI DO WIOSNY!!!!! Przkro sie patrzy jak moto dopiero kupione a juz go trzeba odstawić. Ja chociaż przekulałem pareset kilosów. Pozdro
...dlaczego nie w zamkniętym? JA KOCHAM TEN ZAPACH a poważnie: bak pod korek - jest, prześcieradło - jest, moto na stojaku - jest, chromy i lakier posmarowane specjalnymi preparatami (od kumpla z myjni ręcznej dostałem niby profeska) - jest...a teraz (proszę się nie natrząsać) - jak spuścić i gdzie paliwo z gaziorów? co do aku: mam ładowarkę 0,8A do motocykli, niestety nie automatyczna, czyli bez opcji zima, aku jest żelowy, więc chyba jak go podepnę na 10 godzin, bez wyjmowania, co miesiąc to chyba wystarczy...
Ramms,
Jak masz serwisówke to znajdź w rozdziale 4 informacje jak się mierzy poziom paliwa w gaźnikach. Będzie tam napisane gdzie jest pod gaźnikiem taki mały króciec do którego się podpina wężyk i gdzie obok tego króćca jest śruba, która należy odkręcić. Dokładnie z tego samego króćca i tą sama śrubą spuszcza się paliwo. trzeba też użyć jakiegoś wężyka żeby Ci benzyna na silnik między gary nie poleciała.
Jak masz serwisówke to znajdź w rozdziale 4 informacje jak się mierzy poziom paliwa w gaźnikach. Będzie tam napisane gdzie jest pod gaźnikiem taki mały króciec do którego się podpina wężyk i gdzie obok tego króćca jest śruba, która należy odkręcić. Dokładnie z tego samego króćca i tą sama śrubą spuszcza się paliwo. trzeba też użyć jakiegoś wężyka żeby Ci benzyna na silnik między gary nie poleciała.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III