Pięknie witam wszystkich forumowiczów, jestem tutaj całkiem nowy, trafiłem do Was z dwóch powodów.
Po pierwsze dopiero od tego roku zaczynam moją przygodę z motocyklem i właśnie jestem na etapie kupowania pierwszego moto.
Ponieważ jestem dość duży 187cm, ok 100-120kg

i szukam średniego motorka więc naturalnie po przymierzeniu się do kilku motorków 600/1100ccm stwierdziłem, że VN 800 jest w sam raz, a do tego poza Intruderem VS800 (który jest jakby odrobinę za mały dla mnie) to bez 2 zdań najpiękniejszy klasyczny, średni cruiser/chopper dostępny za rozsądną cenę.
Dokładnie wczoraj (wtorek) byłem w salonie zadatkować kupno mojego upatrzonego VN 800 Custom z 2000 roku z wszystkim co sobie zamarzyłem (nie chcę już do tego wracać), a tu ZONK!!!
W sobotę jakiś gość wpadł i kupił ją od ręki

.
Poczułem się jak nie czułem się od 15 chyba lat. Jak gość który właśnie dostał kosza od panienki w której dość mocno się już podkochiwał

.
No cóż jestem jednak facetem więc pochlipałem trochę do poduszki, tak żeby żona nie widziała i dziś, nadal smutny jak diabli, zacząłem szukać od nowa, ofkors żaden znaleziony moto nie jest tak doskonały jak ten który miałem kupić, ale nie tracę nadziei, a przy okazji trafiłem na to forum

.
I tu drugi powód dla którego zarejestrowałem się na forum.
Moją niespełnioną miłością był chopper Custom, ale na rynku większość to cruizery Clasic.
Też są ładne, choć nie piękne, więc biorę je pod uwagę, ale chcę mieć więcej powodów, które przekonały by mnie do decyzji o zakupie Clasica.
I tu wreszcie docieram do głównego mojego pytania do znawców Vulcanów

. Jako że na pewno wielu z Was miało okazję pojeździć na obu wersjach VN 800, jak również na VN 900 Clasic (bo taka opcja też się pojawiła) niech ktoś mi powie jaka jest różnica w prowadzeniu tego cruizera i choppera, proszę o wszelkie uwagi porównawcze pomiędzy tymi modelami, które mogły by pomóc mi w podjęciu decyzji na który z nich się zdecydować, jeżeli już nie z miłości to przynajmniej z rozsądku. Bo wczoraj to było mi już tak smutno że zacząłem oglądać dostępne Kawasaki ZR7.