następny wypadek
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
następny wypadek
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Dzisiaj nicałe dwa kilometry od mojego domu... Jak dojechałem, gość właśnie zbierał motocykl... ze słupa. Na szczęście nic mu się nie stało oprócz otarcia na palcu (CIUCHY!!!).
Kierowca puszki nie mógł się podobno zdecydować, czy jechać w lewo czy prosto. I jak go motocykl wyprzedzał, to jednak zdecydował się na lewo...
Myśleć to trzeba za siebie i za innych. Czasami myślę, że na kursach prawa jazdy, to uczyć szachów powinni...
Kierowca puszki nie mógł się podobno zdecydować, czy jechać w lewo czy prosto. I jak go motocykl wyprzedzał, to jednak zdecydował się na lewo...
Myśleć to trzeba za siebie i za innych. Czasami myślę, że na kursach prawa jazdy, to uczyć szachów powinni...
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- szczęście
- Miejscowość: Rawicz
- Motocykl: Suzuki VStrom 650
- VROC: 34901
Dokładnie tak Andy, to info o Radku.. dzięki wszystkim za słowa otuchy.. wiem, że rodzina poinformuje nas o pogrzebie więc pozwolę sobie wtedy Wam też informację przekazać... ciężko jak cholera nam przyjaciołom... a rodzina, aż się w głowie nie mieści..
"Co mnie obchodzi gdzie jadę.. ważne że wiem gdzie byłam"
Kaśka - miło mi
Kaśka - miło mi
- Pielgrzym
- Miejscowość: Warszawa-Mokotów-Służew
- Motocykl: W oczekiwaniu....
- VROC: 35378
Przykra sprawa czytać te wszystkie posty ale macie racje większość wypadków związanych z motocyklistami popełniają kierowcy puszek.
Mój wujek ma 73 lata i jeździ na moto od 18 roku życia, nigdy jak mówił nie miał wypadku choć roznie bywalo na drodze jak mowl. A inny rano kupuje wymwrzon moto,a wieczorem koleś z puszki zajezdza mu drogę. Życie jest nieprzewidywalne.
Mój wujek ma 73 lata i jeździ na moto od 18 roku życia, nigdy jak mówił nie miał wypadku choć roznie bywalo na drodze jak mowl. A inny rano kupuje wymwrzon moto,a wieczorem koleś z puszki zajezdza mu drogę. Życie jest nieprzewidywalne.
Bóg, Honor, Ojczyzna
VROC #35378
VROC #35378
-
- Miejscowość: Mikołów
- Motocykl: VN 900 Custom 2010,
- VROC: 0
ja Wam cos powiem, jestem nowicjuszem, mam w tym roku swoj pierwszy motocykl jezdze pierwszy sezon, najezdzilem na moto dopiero 8 tysiecy kilometrow, i nie tylko kierowcy puszek sa winni.
Wczoraj jechalem na moto do Krakowa i wyprzedzil mie gosc scigaczem, z taka predkoscia ze wogole nie zauwazylem go w lusterkach, tylko uslyszalem nagle ryk wyskakujacego z lewej motoru. Pozniej widzialem ze stal na drodze i gadal przez komorke, myslalem czy sie nie zatrzymac i pogadac z gosciem, ale pojechalem dalej.Za chwile ta sama sytuacja, gosc wyprzedza mie chyba 200 na godzine i to tak blisko mnie ze smyrna mie po ramieniu, nagle tylko uslyszalem ryk silnika, myslalem ze sie posram, o m alo sie nie wywalilem. I to nie jedyny taki przypadek z motocyklistami, wyskakuja nagle spoza puszek na ogromnych predkosciach, smieniaja pasy bez kierunkowskazow, po prostu jezdza jak pojebani bez rozumu,wyobrazni!!! Sa tez i tacy.
Inna sprawa ze samochodziarze wymuszaja pierwszenstwo.Mialem taka sytuacje ze myslalem czy zmienic moto na jakiegos nakeda!!! Nagle wyskoczylo mi auto z prawej strony i musialem wyhamowac, z malej predkosci, jechalem moze 70.Awaryjne hamowanie...ale ten motor po prostu sunie z piskiem do przodu, tyl to prowizorka, jakims codem na slizgu udalo mi sie zmiescic pomiedzy samochodami, sam nie wiem jak to zrobilem, kwa,jechalem prawie bokiem....,masakra.
Te nasze przyciezkawe sprzety absolutnie nie sa do szybkiej jazdy bo awaryjne nagle hamowanie to fikcja..., trzeba jezdzic powoli i stale na wszystko uwazac.
Nakedem od kumpla hamuje ze 150 szybciej niz moim z 70...taka ptrawda niestety...,
Wczoraj jechalem na moto do Krakowa i wyprzedzil mie gosc scigaczem, z taka predkoscia ze wogole nie zauwazylem go w lusterkach, tylko uslyszalem nagle ryk wyskakujacego z lewej motoru. Pozniej widzialem ze stal na drodze i gadal przez komorke, myslalem czy sie nie zatrzymac i pogadac z gosciem, ale pojechalem dalej.Za chwile ta sama sytuacja, gosc wyprzedza mie chyba 200 na godzine i to tak blisko mnie ze smyrna mie po ramieniu, nagle tylko uslyszalem ryk silnika, myslalem ze sie posram, o m alo sie nie wywalilem. I to nie jedyny taki przypadek z motocyklistami, wyskakuja nagle spoza puszek na ogromnych predkosciach, smieniaja pasy bez kierunkowskazow, po prostu jezdza jak pojebani bez rozumu,wyobrazni!!! Sa tez i tacy.
Inna sprawa ze samochodziarze wymuszaja pierwszenstwo.Mialem taka sytuacje ze myslalem czy zmienic moto na jakiegos nakeda!!! Nagle wyskoczylo mi auto z prawej strony i musialem wyhamowac, z malej predkosci, jechalem moze 70.Awaryjne hamowanie...ale ten motor po prostu sunie z piskiem do przodu, tyl to prowizorka, jakims codem na slizgu udalo mi sie zmiescic pomiedzy samochodami, sam nie wiem jak to zrobilem, kwa,jechalem prawie bokiem....,masakra.
Te nasze przyciezkawe sprzety absolutnie nie sa do szybkiej jazdy bo awaryjne nagle hamowanie to fikcja..., trzeba jezdzic powoli i stale na wszystko uwazac.
Nakedem od kumpla hamuje ze 150 szybciej niz moim z 70...taka ptrawda niestety...,
- szczęście
Dowiedziałam się, że pożegnanie Radka odbędzie się w sobotę w Pruszczu Gdańskim o 11.30 w kościele Podwyższenia Krzyża przy ul. Wojska Polskiego. Rodzina nie ma nic przeciwko udziału motocyklistów a pogrzebie. Gdyby ktoś chciał go pożegnać razem ze mną to będziemy tam na pewno całą Silną Grupą Północ, której radek był ojcem założycielem...
Kaśka - miło mi
Kaśka - miło mi
- szczęście
są znane ustalenia policji... kierowca puszki się... zamyślił i zabił mojego kolegę...
http://malbork.naszemiasto.pl/artykul/g ... 7c0,1,3,10
http://malbork.naszemiasto.pl/artykul/g ... 7c0,1,3,10
Kaśka - miło mi
Kaśka - miło mi
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
podobnie było niedawno koło B-B 59 latek zabił motocyklistę bo rzekomo "słońce go oślepiło" skoro nie widział nic uznał że można wyjechać z bocznej dróżki. SZOK
nie wiem jak Wy ale ja jestem za obowiązkowymi testami bądź badaniami dla nieco starszych kierowców, absolutnie nie neguję ich prawa bycia pełnoprawnymi uczestnikami ruchu.
Ponoć wg badań 60-cio letni kierowca ma dużo mniejszą zdolność widzenia pojazdów będących w ruchu.
nie wiem jak Wy ale ja jestem za obowiązkowymi testami bądź badaniami dla nieco starszych kierowców, absolutnie nie neguję ich prawa bycia pełnoprawnymi uczestnikami ruchu.
Ponoć wg badań 60-cio letni kierowca ma dużo mniejszą zdolność widzenia pojazdów będących w ruchu.
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Masz jeszcze długą drogę do takich "mądrości" i uważaj, abyś nie musiał wykrztusić tych słów na swoje buty.Mayones pisze:Ponoć wg badań 60-cio letni kierowca ma dużo mniejszą zdolność widzenia pojazdów będących w ruchu.
Ilość kierowców - idiotów oraz mało zdolnych w wieku chrystusowym wielokrotnie przewyższa ilość kiepskich kierowców w starszym wieku. Zapraszam na Mazowsze można sobie to sprawdzić. Co do tego nie mam wątpliwości, jeżdżę od 15 roku życia, nie pamiętam ile miałem pojazdów, więc coś mogę o tym wiedzieć.
Howgh!
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
mój post nie dotyczy kiepskich kierowców tych na pewno jest najwięcej pośród młodych co to prawko dostali tydzień temu do ręki i już myślą że są zawodowcami,mirad pisze:Masz jeszcze długą drogę do takich "mądrości" i uważaj, abyś nie musiał wykrztusić tych słów na swoje buty.Mayones pisze:Ponoć wg badań 60-cio letni kierowca ma dużo mniejszą zdolność widzenia pojazdów będących w ruchu.
Ilość kierowców - idiotów oraz mało zdolnych w wieku chrystusowym wielokrotnie przewyższa ilość kiepskich kierowców w starszym wieku. Zapraszam na Mazowsze można sobie to sprawdzić. Co do tego nie mam wątpliwości, jeżdżę od 15 roku życia, nie pamiętam ile miałem pojazdów, więc coś mogę o tym wiedzieć.
Howgh!
zacytowałem to co wyczytałem swojego czasu w zagranicznym artykule na temat wpływu wieku kierowcy na zdolność prowadzenia i reagowania na sytuację na drodzę, jak zauważyłeś zaznaczyłem iż nie neguję w żaden sposób osób starszych za kółkiem ABSOLUTNIE.
http://www.autocentrum.pl/go/433__Wiek_ ... 06627.html
Ostatnio zmieniony śr wrz 12, 2012 przez Mayones, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
mirad pisze:Masz jeszcze długą drogę do takich "mądrości" i uważaj, abyś nie musiał wykrztusić tych słów na swoje buty.
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl