Wybór kasku
-
- Miejscowość: Radziwiłłów za Żyrardowem
- Motocykl: VN 1600 MS. VN 1700 Nomad
- VROC: 36291
Wybór kasku
Witam
Chciałbym poprosić o pomoc w wyborze kasku do jazdy stalowym rumakiem
lecz jak połączyć styl kasku pasujący do motocykla , z bezpieczeństwem. Może macie jakieś propozycje ponieważ w takim ogromie wyboru kasku nie moge się zdecydowac .
Motocykl czerwono - czarny ( mat )
Cena jest sprawą drugorzędną .
Z góry dzięki
Chciałbym poprosić o pomoc w wyborze kasku do jazdy stalowym rumakiem
lecz jak połączyć styl kasku pasujący do motocykla , z bezpieczeństwem. Może macie jakieś propozycje ponieważ w takim ogromie wyboru kasku nie moge się zdecydowac .
Motocykl czerwono - czarny ( mat )
Cena jest sprawą drugorzędną .
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony pt sty 10, 2014 przez Krecik, łącznie zmieniany 1 raz.
www.mrinstalprojekt.pl - kompleksowe rozwiązania elekktroinstalacyjne
I PAMIĘTAJCIE: "Lecz ci, którzy ufają Panu, nabierają siły, wzbijają się w górę na skrzydłach jak orły, biegną, a nie mdleją, idą, a nie ustają" Iz 40:31
I PAMIĘTAJCIE: "Lecz ci, którzy ufają Panu, nabierają siły, wzbijają się w górę na skrzydłach jak orły, biegną, a nie mdleją, idą, a nie ustają" Iz 40:31
-
Dodam tylko że jestem okularnikiem
- Stevie69
- Miejscowość: Bochnia
- Motocykl: VN 750 86'
- VROC: 36259
Nie wziąłeś pod uwagę chyba najbardziej popularnego wyboru pomiędzy bezpieczeństwem, a "dopasowaniem" do choppa/cruisa
Chyba, że kaski otwarte (bez szczęki) zaliczasz do orzechów.
Co do wyboru kasku to jest sporo tematów na tym forum...
Ja zawsze polecam Nolana, np seria N43
Kolor oczywiście czarny
Chyba, że kaski otwarte (bez szczęki) zaliczasz do orzechów.
Co do wyboru kasku to jest sporo tematów na tym forum...
Ja zawsze polecam Nolana, np seria N43
Kolor oczywiście czarny
Benzyna we krwi - Olej w głowie
VROC 36259
VROC 36259
No to masz zajebisty komfort wyboru, idź do sklepu, powiedz że kasa nie gara roli, dobiorą ci rozmiar, wybierzesz kolor, wyłożysz kasę na ladę, wydasz 1500 zł za SHOEI czy SCHUBERTH`A i po kłopocie.Krecik pisze:Cena jest sprawą drugorzędną .
Według mnie całym wyznacznikiem jest zasobność portfela, im masz więcej do dyspozycji tym masz większą możliwość wyboru, zarówno komfortu i bezpieczeństwa.
P.S Ja w kasku za 40 zł zrobiłem 15 tyś km i złego słowa o nim nie powiem. Nie mam kasy więc się ratuję czym mogę.
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
-
O sory poproszę o poprawę na ó
Jestem dyslektykiem
Jestem dyslektykiem
...kiedyś się mówiło "leń śmierdzący" sorry Krecik nie mogołem się powstrzymać, każdy czasem strzeli bykaKrecik pisze:Jestem dyslektykiem
...a w temacie; wyszukaj może coś z LS2 niezły stosunek ceny do jakości, dam używam otwartego coś koło 450 zeta kosztował, a plecak ma integralny też LS2...ale na gorętsze dni chcę kupić jakiś orzech.
Pozdrawiam Robert
-
Takie mam założenie tzn na upały orzech :-) Właśnie szukam kasku w dobrym stosunku jakości do ceny i wygodnego dla okularnika
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
według mnie dobieranie kasku do typu motocykla to jakiś chory pomysł.
Garnek trzeba dobrać do bańki ma być bezpieczny i komfortowy.
Dobrze dobrany do rozmiaru głowy, z dobrym materiałem skorupy, wentylacją, ma być cichy.
Warto rozważyć blendę przeciwsłoneczną, ale jeśli jeździsz w okularach do musisz zwrócić uwage na to, żeby ta blenda nie zdejmowała Ci szkiełek z nosa.
Fajnie jak ma wyjmowaną wyściółkę i łatwe (ale bezpieczne) zapięcie.
Jeśli, jak mówisz, kasa nie gra roli, przejrzyj ofertę firm jak Schubert, Arai, Shoei. Na pewno coś wybierzesz.
najbezpieczniejsze są kaski integralne. Pewnym kompromisem są kaski szczękowe (na pewno ułatwiają ich założenie, zwłaszcza okularnikom).
Wszelkiego rodzaju orzeszki nie mają nawet homologacji na europę.
Ja jeżdżę w szczękowcu - na szczęście nie musiałem jeszcze sprawdzać jego bezpieczeństwa.
Ostatnio przyglądałem się modelowi nolana n104 i co Cię może zaciekawić ma szczękę zamontowaną na łożysku eliptycznym - przy podnoszeniu wysuwa się troszkę do przodu. Reszta rozwiązań wydawała się też ciekawa.
Garnek trzeba dobrać do bańki ma być bezpieczny i komfortowy.
Dobrze dobrany do rozmiaru głowy, z dobrym materiałem skorupy, wentylacją, ma być cichy.
Warto rozważyć blendę przeciwsłoneczną, ale jeśli jeździsz w okularach do musisz zwrócić uwage na to, żeby ta blenda nie zdejmowała Ci szkiełek z nosa.
Fajnie jak ma wyjmowaną wyściółkę i łatwe (ale bezpieczne) zapięcie.
Jeśli, jak mówisz, kasa nie gra roli, przejrzyj ofertę firm jak Schubert, Arai, Shoei. Na pewno coś wybierzesz.
najbezpieczniejsze są kaski integralne. Pewnym kompromisem są kaski szczękowe (na pewno ułatwiają ich założenie, zwłaszcza okularnikom).
Wszelkiego rodzaju orzeszki nie mają nawet homologacji na europę.
Ja jeżdżę w szczękowcu - na szczęście nie musiałem jeszcze sprawdzać jego bezpieczeństwa.
Ostatnio przyglądałem się modelowi nolana n104 i co Cię może zaciekawić ma szczękę zamontowaną na łożysku eliptycznym - przy podnoszeniu wysuwa się troszkę do przodu. Reszta rozwiązań wydawała się też ciekawa.
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Ja jeżdzę w N43A. Homologacja na szczękowy (trasa, niskie temperatury) i Jet. Wentylacja doskonała. Ale głośny jak cholera. Jak się przesiadam na nakeda, to nie idzie jechać... Tesotowałem też Naxę szczękową - dopasowany, ale za ciężki. Teraz w domu dla żony pojawił się SHoei GT-Air, wg niej kask doskonały.
Moja rada- idź o sklepu, gdzie jest duży wybó kasków dostępnych od ręki I zacznij przymierzać. Jak trafisz na ten odpowiedni, będziesz wiedział.
Moja rada- idź o sklepu, gdzie jest duży wybó kasków dostępnych od ręki I zacznij przymierzać. Jak trafisz na ten odpowiedni, będziesz wiedział.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Ja już mam model wybrany (orzech), nie wiem jak się nazywa , ale wybrany...czekam na info od Duszka kiedy otrzyma na sklep, może z nim pogadaj.Krecik pisze:Takie mam założenie tzn na upały orzech :-) Właśnie szukam kasku w dobrym stosunku jakości do ceny i wygodnego dla okularnika
Pozdrawiam Robert
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
To jest najlepsza rada, kask musi być bezpieczny i wygodny, ja miałem kilka kasków zanim trafiłem na najbardziej odpowiedni dla mnie.MaciekSz pisze:Moja rada- idź o sklepu, gdzie jest duży wybó kasków dostępnych od ręki I zacznij przymierzać. Jak trafisz na ten odpowiedni, będziesz wiedział.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
Badger pisze:Ostatnio przyglądałem się modelowi nolana n104 i co Cię może zaciekawić ma szczękę zamontowaną na łożysku eliptycznym - przy podnoszeniu wysuwa się troszkę do przodu. Reszta rozwiązań wydawała się też ciekawa.[/q
Kupiłem takie coś i napiszę wrażenia.
Dopasowany, lekki, wygodny, super blenda,wygodna szczęka z blokadą itd. Ale ma też wady. Przewiewa, przecieka, głośny. Zareklamowałem go. Przecież za tę cenę to niedopuszczalne, jednym słowem przejechałem się na nim