kiedyś śpiewali "...na grzyby na ryby do łóżka..."adamli pisze:Jest... bliżej naturyfitter pisze: Andy napisał/a:
Alex Comfort - Radość seksu, - poradnik wykwintnej sztuki miłosnej.
Atlas Grzybów
Andy - ale nie ma tu żadnych powiązań?
Książki, komiksy - co czytać, a co palić
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Jeśli podczas spaceru, znajduję w lesie całkiem przypadkiem, jakąś zupełnie Zieloną Gąskę ( Tricholoma eqestre ), zabieram Ją do swojej zacisznej pieczarki ( Agaricus bitorquis, Varsovia Rembertius plus minus ), tam też bazując na wiedzy własnych wiekowych doświadczeń, wspieranych wspólnie czytanym, na bieżąco, podręcznikowym urozmaiceniem z " Radości...", daruję szczęściarze ( na początek ) jakieś trzy, cztery niezapomniane i nieziemskie godziny euforii....adamli pisze:Jest... bliżej naturyfitter pisze: Andy napisał/a:
Alex Comfort - Radość seksu, - poradnik wykwintnej sztuki miłosnej.
Atlas Grzybów
Andy - ale nie ma tu żadnych powiązań?
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Całe szczęście, że widzisz to w tę stronę, bo czasami się zdarza, że nici z radości gdy trzeba ustalać skąd i jakie to grzybki
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Może wróćmy do tematu
To co Badger mówi o filmach (sorki doleciało przy ognisku ), to samo myślę o książkach - ma być prosto, rozrywkowo... Czytam dużo, ale wyłącznie dla rozrywki i odpoczynku, więc może trochę przygody:
Clive Cussler - całość, czasami ma się wrażenie, że to na jedno kopyto, ale czyta się fajnie
Dan Brown - całość - uwaga jak wyżej
Karol Bunsch - seria pod wspólnym tytułem "opowieści piastowskie" - trochę historii średniowiecza w bardzo przystępnej wersji, mimo zmyślonego wątku głównego, dowiedziałem się więcej niż na lekcjach
Witia Suworow - na początek "żołnierze wolności" i "akwarium", potem jak leci -też ciekawa "historia"
To co Badger mówi o filmach (sorki doleciało przy ognisku ), to samo myślę o książkach - ma być prosto, rozrywkowo... Czytam dużo, ale wyłącznie dla rozrywki i odpoczynku, więc może trochę przygody:
Clive Cussler - całość, czasami ma się wrażenie, że to na jedno kopyto, ale czyta się fajnie
Dan Brown - całość - uwaga jak wyżej
Karol Bunsch - seria pod wspólnym tytułem "opowieści piastowskie" - trochę historii średniowiecza w bardzo przystępnej wersji, mimo zmyślonego wątku głównego, dowiedziałem się więcej niż na lekcjach
Witia Suworow - na początek "żołnierze wolności" i "akwarium", potem jak leci -też ciekawa "historia"
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
-
- Miejscowość: Płock
- Motocykl: VN 800 Classic
- VROC: 0
Czytałem Kod... oraz Anioły i Demony, fajnie sie to czyta, taki papierowy serial, który wciąga a potem zapominasz...niemniej jednak frajde podczas czytania sprawia niesamowitąGóral pisze:Dan Brown - całość
Mam wszystkie jego książki w czerwonej obwolucie wydane przez AiB jak ktoś sie interesuje to wie o co chodzi nowe wydania tez mam. Ja bym polecił na początek Akwarium i GRU, ale Żołnierzy Wolności tez mozna na początku przeczytaćGóral pisze:Witia Suworow - na początek "żołnierze wolności" i "akwarium", potem jak leci -też ciekawa "historia"
Just My VULCAN Cruiser Bike
Out Of Money Out Of Luck
I Got No Place To Call My Own
Hit The Gas And Here I Go
Out Of Money Out Of Luck
-
Odebrałem dziś z empiku nowy komiks Thomasa Otta - Nowożeńcy. Zrobił to na podstawie filmu, poproszony przez jego twórców. Wspaniale sie kartkuje i oglada. Ta kreska jest niesamowita. Polecam jego inne komiksy czyli Exit, Cinema Panopticum, czy Numer 73304-23-4153-6-96-8. Czerń i biel, mrok, żadnych tekstów, wyobraźnia pracuje.
Out Of Money Out Of Luck
Out Of Money Out Of Luck
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
Przerobiłem prawie całego Dana Browna (bez Inferno) dwa miesiące temu i jak dla mnie wszystkie książki mają ten sam schemat, koleś i babka + wyścig z czasem i pościg wrogich sił. "Kod Leonarda" i "Zaginiony symbol" nawet nie najgorzej wspominam.Szwagier pisze:Czytałem Kod... oraz Anioły i Demony, fajnie sie to czyta, taki papierowy serial, który wciąga a potem zapominasz...niemniej jednak frajde podczas czytania sprawia niesamowitąGóral pisze:Dan Brown - całość
Mogę polecić
- "Zły" Leopolda Tyrmanda
- "Śmierć w Breslau" Marka Krajewskiego (na razie zaliczyłem pierwszą powieść tego autora i wreszcie główny bohater nie jest wyidealizowany, pije, pali, spędza czas w burdelu)
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
to przeczytaj "Dreszcz" Jakuba Ćwieka - będziesz miał kontynuacjęPainkiller pisze:i wreszcie główny bohater nie jest wyidealizowany, pije, pali, spędza czas w burdelu
"Sezon burz" - nowa książka Sapkowskiego o Wiedźminie - hmmm .... palce lizać. Szkoda tylko, że taka krótka...
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
a ja ostatnio czytam cykl "pieśń lodu i ognia". przeczytałem po czym kapnąłem się, że pierwsza książka cyklu "gra o tron" to ta serialowa "gra o tron" Obejżałem 2 odcinki sezonu i ... nie mogę. Serial nie porywa, ale to chyba dlatego, że zacząłem od dupy strony. Najpierw książka, potem serial
BTW. Czytacie ksiązki czy korzystacie z możliwości 21 wieku? Ja osobiście czytam od jakiegoś czasu na czytniku NOOKa. Zajebista sprawa... ładowanie raz na 3 tygodnie, nie mam pojęcia ile zmieści się książek, ale dużo. Na necie są wszystkie książki. A do tego cena. No i nie płaci się kar w bibliotece
BTW. Czytacie ksiązki czy korzystacie z możliwości 21 wieku? Ja osobiście czytam od jakiegoś czasu na czytniku NOOKa. Zajebista sprawa... ładowanie raz na 3 tygodnie, nie mam pojęcia ile zmieści się książek, ale dużo. Na necie są wszystkie książki. A do tego cena. No i nie płaci się kar w bibliotece
Ihaaaa VN750 -> VN1600 Mean Streak -> VN2000 Limited, FJR1300, Hayabusa
- Badger
Jakub Ćwiek - "Chłopcy - Bangarang". Kolejna cześć przygód Dzwoneczka i spółki.
Lekko, łatwo i przyjemnie. I mnóstwo sugestii jak zorganizować zlot motocyklowy
pie.....lę, nie myję
Badger pisze:Jakub Ćwiek - "Chłopcy - Bangarang". Kolejna cześć przygód Dzwoneczka i spółki.
To może taka mała video zachęta/recenzja - Jakub Ćwiek: Chłopcy 2. Bangarang
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
- Badger
brakuje mi miejsca na regale i wyprzedaję swoje zasoby. Dwie serie Pilipiuk i jedna Piekary. Ale nie dam tu linków do aukcji, bo ledwo wystawiłem to praktycznie w 20 minut większość wykupiła jedna kobieta z Oławy.
została mi tylko: http://allegro.pl/m-kossakowska-ruda-sf ... 12161.html Może ktoś chętny.
Rozważam jeszcze sprzedaż całej serii o Jakubie Wędrowyczu.
została mi tylko: http://allegro.pl/m-kossakowska-ruda-sf ... 12161.html Może ktoś chętny.
Rozważam jeszcze sprzedaż całej serii o Jakubie Wędrowyczu.
pie.....lę, nie myję
-
PaulaLecho pisze:Paula Coelho - Alchemik
Aktualnie czytam książkę M.Grzebałkowskiej - "Beksińscy. Portret podwójny". Świetna biografia, która zawiera nie tylko szczegóły z życia obu panów (obrazy, zdjęcia i inne prace Zdzisława wielbię;) ale również sporo informacji na temat problemów życia codziennego w PRL, których albo nie doswiadczyłem albo z racji wieku nie pamiętam. Polecam!
Out Of Money Out Of Luck
Out Of Money Out Of Luck
- Badger
Inferno - Dana Brown'a.
Masakra. ledwo przebrnąłem. Niezły pomysł, ale ogólnie kiepsko napisane. Bez polotu, bez tajemniczości. Tak na siłę.
Masakra. ledwo przebrnąłem. Niezły pomysł, ale ogólnie kiepsko napisane. Bez polotu, bez tajemniczości. Tak na siłę.
pie.....lę, nie myję